Trabzon'a Cimnassiad Müjdesi

Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala, federasyon olarak talip oldukları 2016 Uluslararası Cimnastik Oyunları’nın...

Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala, federasyon olarak talip oldukları 2016 Uluslararası Cimnastik Oyunları’nın Trabzon'da yapılmasını arzuladıklarını söyledi.

Trabzon'da yapılacak olan 2014 ISF Liselerarası Hentbol Turnuvası kapsamında incelemelerde bulunmak üzere şehre gelen Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Genel Sekreteri Jan Coolen, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ve beraberindekilerle Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

ISF Genel Sekreteri Coolen, burada yaptı konuşmada, Trabzon'un 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Organizasyon için gerekli alt yapının Trabzon'da fazlası ile bulunduğunu bildiklerini ifade eden Coolen, “2014 ISF Liselerarası Hentbol Turnuvası'nı bu şehir rahatlıkla yapabilir. Bu ziyaretimizle birlikte bunu çok daha iyi gözlemleme fırsatı bulduk. Trabzon'da bu turnuvanın dışında farklı pek çok spor organizasyonun yapılacağını da biliyoruz." diye konuştu.

Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala da Trabzon için bir büyük organizasyonun daha müjdesini vererek, "Dünyada 3 tane büyük organizasyon var. Bir tanesi olimpiyatlar, bir tanesi universiad, bir diğeri ise okul sporlarının olimpiyatı olan cimnassiad'tır. Bu yüzden 2016 jimnassiyat oyunlarına Türkiye Okul Sporları Federasyonu olarak talip olduk. 4 bin kişilik bu büyük organizasyonun Trabzon'da yapılmasını arzuluyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da ISF Liselerarası Hentbol Turnuvası’yla Trabzon dünyada sporun önemli kentlerinden biri olma yolunda bir adım daha atmış olacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: