Trabzon’da 178 Öğretmen Ve 596 Öğrenciye Tablet Bilgisayar Verildi

Trabzon’da, Fatih Projesi kapsamında 178 öğretmen ve 596 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı. Trabzon Valisi Recep...

Trabzon’da, Fatih Projesi kapsamında 178 öğretmen ve 596 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi’ndeki dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, tablet bilgisayarlarla öğrenimin daha da kolaylaşacağını ifade etti. Kızılcık, gençlerin, gelişmiş ülkelerinde yaşıtlarıyla rekabet etme imkanı bulacaklarını söyledi. Ancak her şeyi de bilgisayara bırakmamak gerektiği uyarısında bulunan Kızılcık; öğrencilere, “Yeteneklerinizi sınırlamayın. Okuduğunuzu iyi anlayın, sorgulayın, yanlış yapmaktan korkmayın. Takipçi ve değişime açık olun.” tavsiyesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Trabzon’un, Fatih Projesi kapsamında belirlenen pilot iller arasında yer aldığına değinen Kızılcık, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Başta 60 okulda bin 500’e yakın akıllı tahtalar oluşturuldu. Bu okullarımızdan sadece 3 tanesinde altyapı kurulmuş olup, bir plan çerçevesinde diğer okullarında sistemleri tamamlanacaktır. Sistemin yıl sonuna doğru ortaöğretime de yansıtılması planlanmaktadır. Tüm öğrencilerimizin, bu teknolojiyi, sınıflarında istifade ederek, daha çağdaş eğitim ve öğretim görmelerine imkan sağlanmış olunacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: