Trabzon'da "AB İnsan Hakları Film Günleri" Başladı

Trabzon'da AB İnsan Hakları Film Günleri başladı.

Trabzon'da AB İnsan Hakları Film Günleri başladı.

Trabzon'da bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda, AB Türkiye Delegasyonu ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi'nin işbirliğinde 10-12 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, küçük çocuklar için "Lotte ve Aytaşı'nın sırrı" filmi ile başladı.

TTSO AB Bilgi Merkez Kordinatörü Yakup Karbuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10-12 Aralık tarihleri arasında Trabzon, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri, Eskişehir, Konya, Gaziantep ve Diyarbakır'da eş zamanlı olarak düzenlenecek festivalde gösterimlerin ücretsiz olarak yapılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Gösterimlerin 3 gün süreceğini belirten Karbuz, "Festival kapsamında AB'ye üye 11 ülkeden 11 film gösterilecek. Gösterilecek filmler arasında Fatih Akın'ın 'Cennetteki Çöplük' isimli belgeseli de yer alacak" dedi.

Karbuz, "Festival kapsamında 3 gün boyunca, Lotte ve Aytaşının Sırrı-Estonya, Denizdeki Adam- Yunanistan, Islık Çalmak İstersem Çalarım-Romanya, Daha İyi Bir Dünyada-Danimarka, Kano- Fransa, Sadece Rüzgar-Macaristan, Cennetteki Çöplük-Almanya, Umut Liman-Finlandiya, Görünmez Adamlar-Hollanda, Adalar-İtalya, Kuma-Avusturya filmleri gösterilecek" diye konuştu.

Karbuz, festival kapsamında Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği'nin 42 karikatürden oluşan şiddet temalı karikatür sergisinin de gezilebileceğini kaydetti.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz