Trabzon'da Afet Bilincini Geliştirmek Için Sergi Açıldı

Trabzon’da, toplumda afet bilincini geliştirmek, can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla İl Afet...

Trabzon’da, toplumda afet bilincini geliştirmek, can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ‘Afet Bilinci’ adlı sergi açıldı. Forum Alışveriş Merkezi'ndeki sergide deprem, sel ve heyelan gibi doğal afetlerde çekilmiş fotoğraflar yer alıyor.

Vali Dr. Recep Kızılcık, serginin toplumda afet bilincini oluşturacağını belirterek, “Afet başa gelmeden sanki hiç yaşanmayacakmış gibi çok kısa sürede unuttuğumuz, olduğunda da canımızı yakan, malımızı yok eden önemli bir risktir. Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’umuz afetlerin en büyüğü olan deprem kuşağında değildir ama coğrafi konum itibariyle ve topografik yapısıyla bir o kadar yıkıcı olan sel ve heyelan gibi doğal afet riskleri ile de karşı karşıyadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Afetlere karşı her zaman teyakkuzda olunması gerektiğine vurgu yapan Kızılcık, “Can ve mal kayıplarını en aza indirmek için bizlerin daha fazla duyarlı olması gerekiyor. Yapılaşmaları sel ve heyelan risklerinin fazla olduğu dere yataklarında yapmamalıyız. Geçmişe baktığımızda en büyük kaybı bina yapılmaması gereken dere ağızlarında yapılan yapılardan kaynaklandığını görüyoruz. Devletimiz bu olaylardan sonra önemli tedbirler almıştır. Buralarda yapılan evler hukuk çerçevesinde yıkılarak can ve mal kayıplarının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Risklerin azaltılması yönünde önemli tedbirler alıyoruz. Risk altındaki yapıların bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini, yeni yapılaşmanın da riskten uzak alanlarda yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Ömer Kıratlı da sergiyi açmalarındaki amacın halkı bilinç olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: