Trabzon'da Asansör Sektörü Kümeleniyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'da asansör sektöründe kümelenme mantığını yürüttüklerini bildirdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'da asansör sektöründe kümelenme mantığını yürüttüklerini bildirdi. Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'da 3. kez bir araya gelen asansör sektörü firmalarının KOSGEB'in işbirliği-güçbirliği destek programına başvurmak için ortak şirket kurma kararı aldığını belirtti. TTSO'ya kayıtlı asansör sektöründe faaliyette bulunan firmaların kümelenme çalışmalarında ortak şirket kurulmasının kararlaştırıldığını ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: "Öncü şirketler ile ortak şirketin kuruluş çalışmalarına başlanmasına karar verildi. KOSGEB'in işbirliği-güçbirliği desteğinden yararlanmak için hareket eden sektörün proje hazırlama çalışmalarıda başlatıldı. Kurulacak olan ortak şirketin KOSGEB desteği ile bölgede güçlü bir asansör markası yaratması hedefleniyor. Ortak şirket asansör kabini imalat yanı sıra sektörün yan sanayisine yönelik imalatları da gerçekleştirecektir." Hacısalihoğlu, Trabzon ABİGEM tarafından yapılan ortak şirketin fizibilite çalışmasının sektör üyesi firmalar tarafından da incelendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Ortak görüş projenin hayata geçirilmesidir. Bu amaçla Trabzon ABİGEM aracılığı ile kümelenmeye öncülük yapacak ortak şirketin kurulması ve KOSGEB'in işbirliği-güçbirliği desteğine başvurunun gerçekleştirilmesi sağlanacaktır. Trabzon'da asansör sektöründe kümelenme mantığını yürütüyoruz. Sektörde faaliyette bulunan firmalar, kuruluşuna başlanan şirkete de ortak olabilecekler."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: