Trabzon’da Ayasofya Tartışması Devam Ediyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Trabzon Ayasofya Müzesi’nin Cami yapılacağını söylemesi üzerine başlayan tartışmalara Fatih...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Trabzon Ayasofya Müzesi’nin Cami yapılacağını söylemesi üzerine başlayan tartışmalara Fatih Mahallesi halkından bir açıklama geldi.

Trabzon Ayasofya Müzesi önünde toplanan bir gurup, müzenin camiye çevrilmesine tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Fatih Mahallesi Muhtarı Zeki Batar “Günlerce Trabzon kamuoyunu meşgul eden, geçmişten günümüze miras olan kültür varlıklarımız arasında başı çeken Ayasofya Müzesi için yapılmak istenen değişiklik bizleri ve mahalle sakinlerini üzmüştür. Elli yıldır müze olarak kullanılan Ayasofya’yı, günlük ortalama 20-39 otobüs turist ziyaret etmektedir. Bölgemizin kalkınması adına ‘3T’ olarak nitelendirdiğimiz tarım, ticaret ve turizm olmazsa olmazlarımızdır" dedi.

Reklam
Reklam

Trabzon'un turizm potansiyeli ile ülke ve bölge kalkınmasına ışık tuttuğunu anlatan Batar, şöyle konuştu: "Bu ışığı söndürme çabalarını anlayamıyoruz. Biz sivil toplum kuruluşlarından, bölgemizin ve insanımızın daha mutlu ve mesut yaşaması adına daha güzel projeler üretmesini bekliyoruz. Mahallemizde yüksek kapasitede iki cami mevcuttur, eğer ihtiyaç duyulursa daha büyük 4 ve 5’inci camiyi yapma gücümüz de vardır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: