Trabzon'da Çevre Günü Etkinlikleri Düzenlenecek

Trabzon'da, "Karadeniz Çevre Günü" etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Trabzon'da, "Karadeniz Çevre Günü" etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, çevrenin çeşitli kirleticiler nedeniyle kirlenmesinin önlenmesi amacıyla 21 Nisan 1992 tarihinde Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi'nin, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Karadeniz'e kıyısı olan 6 ülke temsilcisi tarafından imzalandığı belirtildi.

Bahse konu sözleşme sonrasında 30-31 Ekim 1996'da Karadeniz'in Rehabilitasyonu ve Korunması için Stratejik Eylem Planı'nın imzalandığı, Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerce her yıl kutlanmak üzere 31 Ekim'in Uluslararası Karadeniz Günü olarak ilan edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen Karadeniz Çevre Günü etkinlikleri, 31 Ekim Çarşamba günü saat 09.00'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. Etkinliğe KTÜ, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi'nden öğretim görevlileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri katılacak."

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: