Trabzon’da Çiftçiye Toprak Tahlili Bedava

Trabzon İl Özel İdaresi’ne ait toprak tahlil laboratuvarında her türlü toprağın her türlü tahlili çiftçi...

Trabzon İl Özel İdaresi’ne ait toprak tahlil laboratuvarında her türlü toprağın her türlü tahlili çiftçi belgesi olanlara ücretsiz yapılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, toprak tahlili isteyenlerin numune alımı konusunda uzman ekibe danışılmasının yeterli olacağını belirtti. Analizler için oluşturulan laboratuvarda teknik donanım konusunda hiçbir eksiklerinin olmadığını hatta Giresun ve Artvin arasında kalan bölgeye de hizmet ettiklerini ifade eden Kul “Tahlillerden hiçbir ücret alınmıyor. Bunun için çiftçilik belgesi olması bizim için yeterlidir. Yaptığımız toprak tahlillerinde ne tür bir gübre kullanılması o gübrenin nasıl toprakla karışımının yapılacağı ve toprakta hangi ürünlerden daha çok verim alınacağına dair verileri çiftçilerimizin bilgisine sunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kul, toprak numunesi alımına da dikkat edilmesi gerektiğin belirterek “Bize müracaat anında laboratuvardaki teknik arkadaşlarımız toprak numunesinin nasıl alınacağını da çiftçilerimizi anlatmaktadır ” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: