Trabzon'da cinayet davası

TRABZON (İHA) - Trabzon'un Düzköy İlçesi'nde, yaklaşık 1.5 yıl önce Ali Akgümüş'ü silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Temel Y, 13 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Temel Y. (32) hazır bulundu. Hakkında 'Kasten adam öldürmek ve yasak silah bulundurmak' suçlarından dava açılan Temel Y, duruşmadaki son ifadesinde olayın bu boyuta gelmesini istemediğini ve pişman olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, sanık Temel Y.'yi, maktül Ali Akgümüş'ü 'Kasten adam öldürmek' suçundan önce müebbet hapis cezasıyla cezalandırırken, sanığın bu cezasını, maktülden kaynaklanan tahrik nedenini sanık lehine değerlendirmek suretiyle indirime giderek 12 yıl 6 ay ağır hapis cezası olarak belirledi. Mahkeme heyeti daha sonra sanık Temel Y.'yi 'Yasak silah bulundurmak' suçundan da 10 ay cezaya çarptırırken, sanığın cezası toplam 13 yıl 4 ay ağır hapis cezası olarak belirlendi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Düzköy İlçesi'ne bağlı Ortamahalle'de sağlık ocağı önünde 22 Ağustos 2005 tarihinde meydana gelen olayda, sanık Temel Y, kendisini ve eşini rahatsız ettiğini iddia ettiği Ali Akgümüş'ü tabancayla vurarak öldürmüştü.