Trabzon’da Hırsızlığa Mobese Darbesi

Trabzon İl Merkezi Polis Sorumluluk Bölgesi içerisinde 2008 yılı itibariyle hizmete giren MOBESE sistem sayesinde...

Trabzon İl Merkezi Polis Sorumluluk Bölgesi içerisinde 2008 yılı itibariyle hizmete giren MOBESE sistem sayesinde kent merkezinde hırsızlık olaylarında eski yıllara oranla azalma olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Dr. Recep Kızılcık, teknolojinin asayişe müessir olaylardaki etkisine vurgu yaparak MOBESE’nin çok önemli olduğunu, 103 noktada sabit ve hareketli 146 MOBESE kamerasıyla Trabzon’un 3 ayrı giriş ve çıkış noktasında bulunan hız ihlal sistemi, plaka tanıma sistemi, araç takip sistemi ve komut aracından oluşan donanımla şehrin kontrolü sağlandığını ve bu sistem sayesinde suç oranlarında azalma olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Özellikle son günlerde hırsızlık olaylarında artış olduğu yönünde haberler çıktığının altını çizen Vali Kızılcık bu konu ile ilgili olarak istatistik verileri açıkladı. Geçen yıla oranla aynı dönem içerisinde evden hırsızlık olaylarında yüzde 2, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 5, resmi kurumlardan hırsızlık olaylarında ise yüzde 20 azalma olduğunun kaydeden Kızılcık, şu ifadeleri kullandı:

“Ayrıca plaka tanıma sistemiyle üç ayrı noktadan 15 milyon 210 bin 952 aracın kontrolünün yapıldığı, bu araçlardan 40 bin 72 araç ile ilgili olarak hacizli yakalama, trafikten men, plaka çalıntı ve kayıp işlemi uygulanmış 823 şahıs hakkında kimlik kontrolleri gerçekleştirilmiş ve 21 silah yakalanmıştır. Artık teknoloji ve iletişim çağında yaşıyoruz. Devlet olarak her alanda olduğu gibi güvenlik alanında da teknolojiyi kullanıyoruz. MOBESE izleme sistemi sayesinde kısa sürede başarılı çalışmalar olmuş ve suç oranlarında azalma olduğu görülmüştür.Ddevletimizin görevi vatandaşın güvenliğini ve huzurunu sağlamaktır. Bu konuda tüm imkanları seferber ediyoruz. Teknolojik donanımlardaki yatırımlarımız devam edecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: