Trabzon'da Katı Atık Bertaraf Tesislerine Karşı Eylem

Trabzon'un Araklı İlçesi Turp mevkiinde toplanan bir grup köylü, henüz inşaatına başlanmayan Katı Atık Tesisi...

Trabzon'un Araklı İlçesi Turp mevkiinde toplanan bir grup köylü, henüz inşaatına başlanmayan Katı Atık Tesisi için eylem yaptı.

Turp mevkiinde, yaklaşık 400 dönümlük sarıçam ve ladin ağaçlarının bulunduğu araziye kurulmak istenen Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni protesto için toplanan köylüler, kötü kokuya neden olduğu için tesisi istemediklerini belirtti.

Hürriyet Mahallesinde yapılan anonsla bir araya gelen köylüler, ağaçların kesilmesi durumunda yolu kesip şenlik yapacaklarını söyledi. Köylü kadınlar, "Bizim aslında söyleyecek şeylerimiz çok. Biz bu güzelliği çöpe verip yazık edemeyiz. Dünyada hiç mi yer kalmadı da kapımızın önümüze gelmişler çöp dökecekler. Bizim yavrularımız hep işsizdir buraya bir iş hanı koysalar ne olur. Başbakanımız, milletvekillerimiz nerede" dediler. Rey istedikleri zaman siyasilerin kapının önünden kalkmadıklarını belirten köylüler adına yapılan açıklamada, "küçük yavrularımıza yazık günah değil mi. Sonuna kadar bu işin peşine gideceğiz. Oy zamanı konuşuyorlar da şimdi niye konuşmuyorlar. Niye bizim kolumuzdan tutmuyorlar. Sen kolumdan tutarsan ben yürürüm. Sen o sandalyede benim oyumla oturuyorsun. Kesinlikle olamaz, ölüme gideriz burayı vermeyiz. Kokudan burada nasıl duracağız, bahçemiz yok olacak. Çocuklarımız zehirlenecek" denildi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Turp bizimdir, Turp'u vermeyeceğiz, Turp'ta üniversiteye evet, Doğa harikası Turp çöplük olmasın" sloganları atıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: