Trabzon'da Kuduz Şüphesiyle 1 Belde Ile 5 Köy Karantinaya Alındı

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Oğuz beldesi ile beldeye bağlı 5 köy kuduz şüphesiyle 6 ay süreyle karantinaya alındı.

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Oğuz beldesi ile beldeye bağlı 5 köy kuduz şüphesiyle 6 ay süreyle karantinaya alındı. Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 Temmuz 2013'de ilçeye bağlı Oğuz beldesinde yaşayan A.Ö. adlı vatandaşın kaymakamlığa başvurarak kendisine ait köpeğin bir süre önce kaçtığını ve geri döndüğünde kendisi ve eşi C.Ö'yü ısırdığını söylediğini belirtti. Hayvanın daha sonra öldüğünü belirten Aktaş, şunları söyledi: "Bunun üzerine şahıs ilçemize gelerek eşiyle birlikte kuduz aşısı oldu. Bu kapsamda bizler de konuyla ilgili ilçe müdürlüklerini harekete geçirerek kuduz şüphesiyle köpeğin numunelerini Samsun'a gönderdik. Oradan köpeğin kuduz olduğu yönünde sonuç geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü başta olmak üzere diğer mülki amirlerle yaptığımız komisyon toplantısında Oğuz Beldesi ile Resullü, Dolanlı, Çakırlı, Anbarlı ve Ardıçatak köylerini 6 ay süreyle karantinaya aldık." Şu ana kadar karı ve kocanın dışında başka bir ısırma olayına rastlanmadığını vurgulayan Aktaş, "Aile hekimlerimiz, veterinerler ve jandarma başta olmak üzere çoğu kurum çalışanı adeta seferber oldu. Tüm köylerimizde olay sonrası anons yaptırarak vatandaşı bilgilendirdik. Şimdilik başka bir olay yaşanmaması sevindirici bir gelişme" dedi. Aktaş, kuduz olayının nedenini bulabilmek için çalışmaların sürdürüldüğünü, bir süre önce Oğuz beldesine komşu Giresun'un Eynesil ilçesine bağlı Ören köyünde de kuduz vakasına rastlandığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz