Trabzon'da 'Kutlu Doğum' Heyecanı

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Peygamber sevgisinin sadece sözde değil, O’nun (sav) sünnet ve davranışını hayata...

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Peygamber sevgisinin sadece sözde değil, O’nun (sav) sünnet ve davranışını hayata yansıtmakla gerçeklik kazanabileceğini belirtti.

Müftü Çakı, her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki ana temasının 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' olduğunu söyledi. İnsan kendisinin yüce bir varlık olduğuna işaret eden Çakı, bir insanın onurunu kırmanın bütün insanların onurunu kırmayla eşdeğer olduğuna dikkat çekti. Çakı, insana kendisinin yüce bir varlık olduğunu, kendi değerini yeniden hatırlatmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bu sene “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temasının seçildiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Ayrımcılık, ırkçılık, şiddet, terör, aldatma, can, mal ve ırz güvenliği, emeğe saygısızlık, istismar, nefret suçları gibi küresel sorunların temelinde insan onurunu yok saymanın yattığını anlatan Çakı, Hz. Peygamberden hareketle onun verdiği yüce değerle insan onurunu yeniden anlatmayı hedeflediklerine işaret etti.

Bütün peygamberlerin gönderiliş gayesi insanı onurlandırmak olduğuna dikkat çeken Çakı, “Bir insan, bütün insanlık demektir. Bir insanı öldürmek nasıl insanlığı öldürmek gibiyse, bir insanın onurunu kırmak ta bütün insanlığın onurunu kırmayla eşdeğerdir. İnsan onurunu rencide eden hiçbir söz ve davranış meşruiyetini İslam’dan, İslam Peygamberinden alamaz. Peygamber Efendimiz, her konuda kadınlara, çocuklara, varlığa, kainata karşı davranışımızda insan onurunu esas almamızı emrediyor. Biz, millet olarak sevgi merkezli peygamber tasavvuruna sahibiz. Sevgide sorunumuz yok önemli o sevgiyi O’nun (sav) sünnet ve davranışlarını hayatımıza yansıtarak yaşantımıza onur katmaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Kutlu Doğum Haftası’nda Trabzon’da da bir çok etkinlik gerçekleştirileceği bilgisini veren Müftü Çakı, hafta boyunca Hz. Muhammed’in (sav) insan onuruna verdiği öneme dikkat çekileceğini kaydetti. Ana etkinliğin 14 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’de Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleştirileceğini belirten Çakı, Kur’an ziyafeti, konferans ve tasavvuf musikisi konserinin yer alacağı programa herkesi beklediklerini söyledi.

Çakı, programların hazırlanmasında katkısı olan ve kamu ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan Kutlu Doğum Platformu üyelerine de teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: