Trabzon'da Minik Çevre Müfettişleri Yetişiyor

Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Trabzon Belediyesi ortaklaşa yürüttükleri proje ile 'çevre müfettişleri' yetiştiriyor. Eğitim projesi...

Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Trabzon Belediyesi ortaklaşa yürüttükleri proje ile 'çevre müfettişleri' yetiştiriyor. Eğitim projesi kapsamında Trabzon Belediyesi mücavir alanlar içerisinde yer alan tüm okullardaki 4. sınıf öğrencilere 'çevre müfettiş kartı' veriliyor. Proje ile Trabzon merkezde 40 okulda 3 bin 675, ilçelerde ise 3 bin 357 öğrenci olmak üzere toplam 7 bin 32 öğrenci çevre müfettiş olarak eğitilecek. Projeye katılan öğrenciler için ayrıca Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde 'Çevre Çiçekleri' adlı tiyatro oyunu sahneleniyor. 5 Nisan'a kadar devam edecek etkinlikle çocuklarda çevre bilincinin daha da geliştirilmesi hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenen 'Çevre Çiçekleri' adlı tiyatro oyununu öğrencilerle birlikte seyretti.

Şehri kirletmeden, daha yaşanılabilir hale getirerek gelecek kuşaklara teslim etmek sorumluluğunda olduklarını belirten Gümrükçüoğlu, "Bu şehir, çevremiz, tabiatımız ve doğamız tümüyle bize dedelerimizin emanet ettiği hatta sadece emanet ettiği değil siz geleceğimiz olan evlatlarımıza kusursuz teslim edeceğimiz gözümüz gibi bakmamız gereken emanettir. O bakımdan sizlerin de bu güzel bilincinizle aynen sizden sonraki kuşaklara temiz ve güzel bir çevre teslim edeceğinize inanıyoruz. Tüm Türkiye’nin doğasını gözetmeye, kollamaya ve korumaya çalışırken bizim şehrimizin bir adım daha önde olacağına inanıyoruz. Sizin oluşturacağınız farkındalıkla Trabzon'un doğayı ve tabiatı koruma yönünden mutlaka bir kaç adım önde olacağına inanıyorum.” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, vatandaşların çevreye yönelik şikayetlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 181 Çevre Hattı ile Trabzon Belediyesi’nin 444 61 44 Alo Temizlik Hattı’na bildirebileceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: