Trabzon'da, "Özür Dileriz" Projesi Uygulanacak

Trabzon'da, "Özür Dileriz" projesi gerçekleştirilecek.

Trabzon'da, "Özür Dileriz" projesi gerçekleştirilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteği ile Fatih Devlet Hastanesi önderliğinde Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında hazırlanan projenin yürütücüleri Vali Recep Kızılcık'ı ziyaret etti.

Vali Kızılcık, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, projenin toplumda farkındalık yaratacağına inandığını belirterek, "Toplumumuzun yaklaşık yüzde 10-12'lik kısmı, engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Şefkate ve sevgiye muhtaç vatandaşlarımızın sorunlarının tespiti ve karşılaştıkları problemler konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla hayata geçirilecek projeyi çok önemsiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Devletin engelli vatandaşlara bir çok imkanlar sunduğunu ifade eden Vali Kızılcık, şunları söyledi:

"Engellilere yönelik evde bakımdan tutunda, eğitim hakkı gibi topluma karışma, bireysellik kazanma, meslek sahibi olabilmeleri gibi bir çok alanda çalışma yürütülüyor. Engellilerimizin, devletimizin sunduğu kamu hizmetlerinden yararlanma hakları konusunda da önemli projeler hayata geçiriliyor. Her alanda olduğu gibi bu alanda da daha üst noktalara, toplum olarak kaynaşabileceğimiz noktalara ulaşmak hedefimizdir."

Proje koordinatörü Dr. Hakan Usta, proje hakkında Vali Kızılcık'a bilgi sunarak, "Projenin amacı, merkez ilçeye bağlı 38 mahallede yaşayan engelli ailelerinin ve toplumun diğer kesimlerin, engellilere nasıl davranması gerektiği konularında bilinçlendirilmeyi sağlamaktır" dedi.

Usta, yaklaşık 90 bin 600 lira maliyeti olan ve bir yıl sürecek projenin eğitim çalışmalarının 1 Nisan'da başlayacağını belirterek, proje ekibinde Fuat Sancak, Sevgi Gültekin, Serkan Taktak, Elif Hamzaçebi, Şinasi Yadigaroğlu, Handan Kaya ve Gülnur Altun'un yer aldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: