Trabzon'da sağlık çalışanlarına fotoğrafçılık eğitimi veriliyor

Trabzon'da Sağlık Müdürlüğü ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan "Sağlık Fotoğrafçılığı" kursunda sağlıkçılar fotoğrafçılık eğitimi alıyor.

Haziranda teorik eğitimlere başlayan kursiyerler, çeşitli hastanelerin farklı birimlerindeki çalışma ortamlarında fotoğraf çekiyor.

Memurundan doktoruna kadar 30 kursiyerin eğitim aldığı kurs sonunda çekilen fotoğraflardan bazıları aralık ayında düzenlenecek sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, AA muhabirine, Kovid-19 salgını döneminde mesleğini icra ederken mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan sağlıkçıların motivasyonunu artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Usta, ruhun en iyi ilacının sanat olduğunu belirterek "Müzikte, fotoğrafçılıkta, resimde bunlarla alakalı argümanlar. Bizler de özellikle fotoğrafçılığı ve fotoğraf sanatçılığını 'Personel motivasyonu anlamında değerlendirebilir miyiz?' diye arkadaşlarımızla istişare ettik. O doğrultuda daha önce yaptığımız fotoğraf yarışmamızdan yola çıkarak sağlık çalışanlarına fotoğrafçılık eğitimini verme yoluna giderek işi biraz daha taçlandırmaya çalıştık." dedi.

Hekimlikte sanatın çok büyük rolü olduğunu dile getiren Usta şöyle devam etti:

"Bizler, sanattan yola çıkarak ufku genişletme şansına sahibiz. Özellikle fotoğrafçılık bize farklı bakış açıları oluşturabiliyor. Kursla ilgili pozitif geri dönüşler alıyoruz. Hekim ve diğer personel arkadaşlarımızın eğitim sonunda çektikleri eserleri sergileme fırsatı bulacaklar. Böylelikle motivasyonu hem daha üst seviyeye çekmiş olacağız hem de diğer arkadaşlarımız için de teşvik olacak. O şekilde bunu taçlandırmış oluruz. Ve bir sonraki fotoğrafçılık kurslarına da ışık tutmuş olacağız."

Reklam
Reklam

Usta öğretici Fatih Muhammet Topal da hastaneleri gezerek kursiyerlerle fotoğraf çektiklerini ifade etti.

Topal, kursun kendisi içinde farklı bir tecrübe oluşturduğunu anlatarak "Kurs sayesinde hastane ortamını da gördüm. Ameliyathanelerden röntgen servisine kadar birçok yerde fotoğraf çekme imkanı bulduk. Gittiğimiz hastanelerde kompozisyonlarımız gördüklerimize göre değişiyor." diye konuştu.

SAĞLIKÇILARIN KURS SAYESİNDE HASTANEYE BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞTİ

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde diş doktoru olarak görev yapan Göksun Işıl da kurs sayesinde hastanelere bakış açılarını değiştirdiğini bildirdi.

Işıl, fotoğrafçılığın baktığını daha detaylı görebilmek olduğunu aktararak "Fotoğrafçılığın ve hekimliğin benzer yanları var. Mesleğimde dişin estetiğine ve beyazlığına önem veririz, aynı durum fotoğraf çekiminde de geçerli. Fotoğraf çekmeden önce hastanelerde keşif yapıyoruz, kafamızda bir plan belirliyoruz, ışık ayarını ve kurgumuzu yaparak fotoğrafları çekmeye başlıyoruz." dedi.

Kovid-19 döneminin doktorlar açısından oldukça yorucu ve yoğun geçtiğini hatırlatan Işıl şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ama meslek hayatımda bolca anı biriktirdiğim bir dönemdi. Fotoğrafçılık o anlamda bizim için can kurtarıcı oldu. Astrofotoğrafçılığa meraklıyım. İsimlerin kişilerin karakterini etkilediği söylenir. İsmim de Göksun olduğundan dolayı gökyüzüne bir aşinalığım vardı, bunu kayıt altına almak istedim, kursa da katılma sebebim bu. Gökyüzü ile fotoğraflarına eğilerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu hobimi geliştirerek aldığım belgeyle ileride fotoğraf yarışmalarına katılarak bu konuda almak gereken unvanlar da varsa almak istiyorum."

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü'nde hemşire olarak çalışan Ayten Kurt Buğahan ise çocukluğundan beri kendisinin ve ağabeyinin fotoğraf çekimine ilgilerinin olduğunu belirterek "Ağabeyimle birlikte kursun açıldığını duyunca gelmek istedik. İlk evlendiğim dönemlerde sürekli fotoğraf çektiğim için eşim çok rahatsız oldu. Ama zamanla o da alıştıktan sonra şimdi eşimi ve çocuklarımı gittiğimiz yerlerde manken olarak kullanıyorum. Sürekli çekim yaptığım için de gezinin keyfini anlayamıyorum. Ama kursa gelmek benim için çok faydalı oldu." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: