Trabzon’da Tkdk’dan Bal İşleme Tesisine Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörlüğüne 3. başvuru çağrı ilanı döneminde proje...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörlüğüne 3. başvuru çağrı ilanı döneminde proje sunan ve projesi onaylanan Fanus Gıda ve Organik Ürünler San. Tic. Ltd. Şti, TKDK’dan hibe desteği alıyor.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi alt başlığında desteklenen arıcılık sektörü ile ilgili Bal İşleme ve Paketleme Tesisi modernizasyonu için başvuran şirketin uygun harcama kalemleri arasında makine ekipman alımı, danışmanlık hizmetleri ve görünürlük harcamaları bulunuyor. Projenin sahibi Uğur Haliloğlu, TKDK’nın çok güzel projeleri olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Haliloğlu, Türkiye’de TKDK harici yüksek bütçeli destekleme kurumunun olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Gerçek anlamda yatırım yapmak isteyen işletmeciler için iyi bir fırsat. Yaklaşık 544 bin liralık bir proje hazırlamıştık. Çok ciddi bir kesinti olmadı. Ufak tefek bazı bazı hatalardan dolayı eksiklikler oldu bunun yarısı olan 272 bin destek aldık. Şimdi yatırımımızı makine ve ekipman desteği aldık. Bina yapımını öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik." Fanus Gıda olarak her geçen gün büyüdüklerini anlatan Haliloğlu, şunları söyledi: "Satışlar her geçen gün artmaktadır. Şu an üretimden yana hiçbir sıkıntımız yok. Pazarlama olarak piyasada güçlü bir şekilde girdik. Yeni bağlantılar, anlaşmalar yapmaya devam ediyoruz. Bize ciddi anlamda bir özgüven sağladı. Gelen misafirlerimize rahatlıkça tesisimizi gezdirebiliyoruz. Bir işletmenin kaliteli, kapasiteli son teknolojinin olması firmaya özgüven kazandırır. Yapılmayacak bir şey değil biz bunları yaptık başardık bu hibeyi aldık. Kimse gözünde büyütmesin. Zahmet olmadan rağbet olmuyor. Devlet yüzde 50 yardım ediyor ama sizinde bir şeyler yapmanız gerekiyor.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: