Trabzon'da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, ülke genelinde şölen havasında...

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, ülke genelinde şölen havasında gerçekleştiriliyor. 20 bin kişinin katılımıyla yapılan Trabzon il etkinliği de büyük bir coşkuya sahne oldu.

Akçaabat Fatih Stadı’nda düzenlenen etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Beyfullah Kınalı, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 20 bine yakın kişi katıldı.

Reklam
Reklam

Stadyumun tribünlerini ve zeminini dolduran davetliler 20 ülkeden gelen 70 öğrencinin yaptığı gösterileri hayranlıkla izledi. Programda sahne alan Kenya, Demokratik Kongo, Madagaskar, Makedonya, Yemen, Bangladeş, Moritanya, Kazakistan, Tanzanya, Irak, Kırgızistan ve Bosna-Hersekli öğrenciler söyledikleri şarkı, okudukları şiirler ve yaptıkları halk oyunları gösterileri ile etkinliğe katılanları hem eğlendirdi hem duygulandırdı. Konuk öğrencilerin söylediği Karadeniz şarkıları ve halk oyunları gösterilerinde ise coşku doruğa çıktı.

Törende, ayrıca geçtiğimiz yıl geçirdiği trafik kazasında vefat eden AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur'un anısına vefa ödülü verildi.

“BU, DÜNYA BARIŞININ ADIMLARIDIR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada stadı dolduranlara teşekkür ederek, “Sizler Türkçe sevdalılarısınız, sizler Türkiye sevdalılarısınız, sizler vatan sevdalılarısınız. O bakımdan sizlere teşekkür ediyor, tebrik ediyorum.” dedi.
Organizasyonun dünya başarının adımları olduğunu ifade eden Bayraktar, “Bu organizasyon dünya gönüllülerinin dünya barışının sağlanmasının büyük mücadelesidir. 20 yılı aşkındır tüm dünyada adım adım, ilmek ilmek dokunan ve belli noktaya gelen, bugün 140 ülkede kendini gösteren, 140 ülkenin 300 binden fazla insanına Türkçeyi öğreten bu gönül erlerine, hocalarımıza, öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Dünyanın barış, kardeşlik ve huzura ihtiyacı olduğunun altını çizen Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle devam etti: “Bir zamanlar biz ne millettik. Dünyaya barışı, kardeşliği öğrettik, dünyaya medeniyeti öğrettik. Bazı devletlerin yaptığı gibi devletleri, milletleri sömürge yapmadık. İnsanlık nedir, İslamiyet’in fazileti nedir, Allah’ın adıyla kainatı şereflendirmek nedir, tüm dünyaya onu öğrettik. Dünyanın çeşitli yerlerinde masum ve mazlum insanlar eğer zulüm çekiyorsa, bu hareket bu zulümleri sona erdirecektir. Bu uğurda çoluğundan çocuğundan ayrılarak dünyanın 140 ülkesinde fedakarane, vefakarane çalışan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Ve bu davaya destek olduğunuz, gönül verdiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum. Bu sevda, bu gönüllülük, bu insan sevgisi, bu dil, bu kültür sevgisi dalga dalga dünyayı saracak, dünyanın 198 ülkesinde ilmek ilmek işlenecek. Dünyanın 7 milyarı aşan nüfusuna sirayet edecek ve mutlaka barışın gelmesine, güçlülerin değil haklıların huzur bulmasına vesile olacak. Bu bakımdan organize edenlerden, destek verenlerden, sponsorlardan, hepsinden Allah razı olsun.”

Reklam
Reklam

"DEĞERLERİMİZİ BİZE HATIRLATIYORLAR"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık da dünyanın farklı ülkelerinden kendi değerlerimizi hatırlatmak için gelen misafir öğrencilere ‘hoşgeldiniz’ dedi. Etkinliğe katılanlara da teşekkür eden Kızılcık, “140 ülkeden Türkçemizin, insanlık değerlerinin yeşermesinin, insanlığa hakim olması için, dünya barışı için mücadele eden, yaşamlarını sürdüren bu gönül erlerinin yaptıkları hizmetleri gözleriyle görmek, gönüllerinizle hissetmek üzere buraya geldiniz. Ben bu açıdan Trabzon’umuza dünyanın dört bir köşesinden o güzel Türkçeleriyle bizlere hem değerlerimizi hatırlatan hem de insanlığa gönülleri vasıtasıyla seslenen çok değerleri öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, onların yetişmesinde emeği geçen, bu hizmetin dünyanın dört bir köşesinde gelişmesi, yeşermesi için maddi imkanlarıyla, zihinleriyle ve dualarıyla katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program, tüm öğrencilerin ve protokolün hep birlikte 'Yeni Bir Dünya' isimli şarkıyı söylemesinin ardından sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz