Trabzon'da "Tuzu Azaltma Kampanyası"

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) düzenlenen tuzlukları masadan kaldırma eylemine katılarak masalardaki tuzlukları topladı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) düzenlenen tuzlukları masadan kaldırma eylemine katılarak masalardaki tuzlukları topladı.

Kızılcık, "Tuzu Azaltma Kampanyası" kapsamında Trabzon'da ilk kez düzenlenen tuzlukları masadan kaldırma eylemine katılmak için KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Soylu ve Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ile KTÜ yerleşkesindeki öğrenci yemekhanesine geldi.

Kızılcık, öğrencilerin de desteklediği eyleme ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de insanların standartların üzerinde tuz tükettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Türk insanın 5 gram tuz tüketmesi gerekirken 18 gram gibi yüksek bir oranda tuz tükettiğini söyleyen Kızılcık, "Bu kadar tuz tüketimi sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla tuz tüketim oranını normale indirebilmek için bu kampanyayı başlattık" dedi.

Prof. Dr. Baykal da sağlıkçı olduğuna dikkati çekerek, fazla tuz tüketiminin insan sağlığına zararlı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrencilerle bir süre sohbet eden Kızılcık, daha sonra yemek masalarındaki bazı tuzlukları toplayıp yanındaki bir görevliye verdikten sonra öğrencilerle yemek yedi.

Yemekhanedeki diğer tuzluklar da görevlilerce masalardan toplandı.

Muhabir: Tuncay Bekar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: