Trabzon'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

TRABZON (İHA) - Trabzon'un Of İlçesi'nde bir süredir devam eden sağanak yağış nedeniyle bazı okullar tatil edilirken, 7 köyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

İlçeye bağlı Bölümlü, Uğurlu ve Gürpınar Ballıca beldeleri ile Yemişalan, Fındıkoba, Tekoba, Saraçlı, Meyveli ve Ağaçbaşı köylerinde heyelan tehlikesi yaşanırken; Kıyıbaşı, Çaltık, Sivrice, Esenköy, İkidere, Dereköy ve Sıraağaç köylerinin yolları heyelan nedeniyle kapandığı için ulaşım sağlanamıyor. İlçede kriz masası oluşturulurken, Of merkez İrfaniye Mahallesi'nde bulunan İmam Hatip Lisesi ile Uğurlu Kasabası Hacı Ahmetoğlu İlköğretim Okulu'nda 1 gün, Taşhan Lisesi ile Meyveli Köyü İlköğretim Okulu'nda 2 gün eğitime ara verildi.

Reklam
Reklam

Solaklı Deresi'nin taşması sonucu hasar gören Of-Çaykara Karayolu'nda ulaşım tek şeritten sağlanırken, Of Belediyesi'nden yapılan anonslarla vatandaşların dere kenarlarından uzak durmaları istendi. Yetkililer, toprağın uzun süredir devam eden yağışlar nedeniyle suya doyduğunu ve heyelanlar yaşanabileceğini açıkladı.