Trabzon'daki yanlış parmak skandalı

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde kopan 4 parmağı yanlışlıkla başka bir hasta için İstanbul'a gönderildi!

Parmağı kopan Dursun Ayaz, parmaklarını yanlışlıkla alıp götüren kişilerin hastane görevlisi değil hasta yakını olduğunu belirterek, "Onları uyardım. 'O 4 parmak benim' dedim ama dinlemediler" dedi.

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde çalıştığı fabrikada iş makinesinde iki parmağı kopan Hasan Aslan ile Of'ta balık tutarken elindeki halatın motor pervanesine takılması sonucu 4 parmağı kopan Dursun Ayaz (65), önceki gün KTÜ Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ayaz'ın parmakları yerine dikilemezken, Aslan'ı ailesi İstanbul'a götürmeye karar verdi. Parmaklar korumalı bir kaba konularak Hasan Aslan'ın yakınlarına teslim edildi. Aslan, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel ambulansla hastaneye götürülürken, doktorlar korumalı kabı açtığında içerisinde 2 değil 4 parmağın olduğunu gördü. İstanbul'a Hasan Aslan'ın parmaklarının yerine Dursun Ayaz'ın parmaklarının gönderildiği anlaşıldı.

Reklam
Reklam

Kopan parmakları yanlışlıkla İstanbul'a gönderilen Dursun Ayaz, Of ilçesi Eskipazar beldesinde 'Dursun Rastgele' isimli kayığı ile 3 gün önce denize açıldığını anlatarak, "Ağı elime alırken şamandıraya elimi attım. Bu sırada parmaklarımı makaraya kaptırdım ve parmaklarım koptu. Kendi çabamla sahile geldim, sağlık ocağına gittim. Bu sırada parmaklar kayıkta kalmıştı, çocuk gitti aldı onları. Parmakları buza koydular. Sonra KTÜ Farabi Hastanesi'ne sevk ettiler. Burada servisteyken bizim parmaklar

İstanbul'a gitti. Durumu ben orada fark ettim. Ben onları uyardım. 'O 4 parmak benimdi' dedim. Ama parmakları götürenler hastaneyle ilgili adamlar değildi, bir telaş vardı. Hastanın adamlarıydı, aldı parmakları gitti. Daha sonra gelip bana dediler ki böyle böyle, yanlışlık oldu. Ben 'Zaten biliyordum. Benim parmaklarımı İstanbul'a götürdüler' diye söyledim. Espri olarak da 'Parmaklarımı İstanbul'a götüren adamdan davacıyım' dedim. Daha sonra bana burada 'Parmakların dikilmez, hem paran gider hem de canın

Reklam
Reklam

yanar' dediler. Ben de zaten parmaklarımı yaptırsam da korkuyordum. Bu olaydan ötürü de bir şikayetim olmaz" dedi.