Trabzon'dan Acaristan'a Iş Makinesi Desteği

Trabzon İl Özel İdaresi, Gürcistan’ın Acaristan Özerk Cumhuriyeti'ne altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere 2 greyder gönderdi....

Trabzon İl Özel İdaresi, Gürcistan’ın Acaristan Özerk Cumhuriyeti'ne altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere 2 greyder gönderdi.

Greyderlerin tahsisine ilişkin İl Özel İdaresi’nde yapılan törene, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gürcistan’ın Acara Bölgesine gönderilen 2 adet greyder için İl Özel İdaresi’nde düzenlenen törene katıldı. Törene Vali Kızılcık’ın yanı sıra, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Gürcistan Acara Bölgesi Başbakan Danışmanı Osman Çalışkan, Yol İş 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Balaban ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Türkiye’de İl Özel İdaresi olarak komşu bir ülkeye araç yardımı yaparak bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Kızılcık, Trabzon’un tarihi misyonu gereği aldığı karar sayesinde dünya barışına katkı sağladığını belirtti. Dünyada yaşanan sorun ve sıkıntıları ülke olarak asla göz ardı edemeyeceklerini ifade eden Kızılcık, "Sadece kendi çıkarlarımızı düşünen değil, uluslararası kriterleri göz önünde bulundurarak, ciddi politikalar üretiyoruz. Myanmar’daki vatandaşlarımızın sırf inançlarından dolayı sıkıntılı olmaları nedeniyle Türkiye çapında bir yardım kampanyası başlattık. Dünyanın neresinde olursa olsun insanların inançlarına bakılmadan yardımına koştuk, koşmaya da devam ediyoruz. Bu şanlı milletin şanına yaraşır insanı bir yaklaşımdır. Bu global insani düşünceden hareketle, hep beraber olduğumuz, büyük oranda aynı kültürü paylaştığımız için Gürcistan’ın Acara Eyaleti’ne greyderlerimizi gönderiyoruz. Onlar Müslüman oldukları için ayrı bir özerk cumhuriyet olarak Gürcistan’ın içinde örgütlendiler. Onlar belki bir dönem Sovyet sisteminin gereği olarak suni bir şekilde bizlerden ayrıldılar. 90 yıllarda esmekte olan özgürlükçü bir düşüncenin gereği olarak sınırlar kalktı." değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

"KOMŞUSU AÇKEN KENDİSİ TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR’ DÜSTURU"

‘Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ düsturundan hareketle bu kararı aldıklarını kaydeden Vali Kızılcık, "Kültürel anlamda bizlere yakın olan Acara Özerk Cumhuriyetinin Başbakanı iki tane greyder ihtiyaçlarını ifade etti. Biz de özerk bir yapısı olan il genel meclisinden çıkardığımız karar ile bir adım attık. Mevzuat gereği ülke dışına yapılacak faaliyetlerde İçişleri Bakanlığı’nın izni gerekiyor. Bu onayda dün itibari ile gelmiş durumda. İl Özel İdaresi nasıl kendi içinde diğer illere ışık yayıyorsa, komşu ülkenin de ihtiyacına cevap vermeli. Bunun için greyderlerimizi iki aylık süre için gönderiyoruz. Başta hükümetimiz, Başbakanımız ve kararı veren İl Genel Meclisimize şükranlarımı arz ediyorum. Greyderde çalışacak arkadaşlarımız çok önemli çalışma yapacak. İki ay süreyle Acara’da kalacak greyderlerimizin iki ülke ve iki bölge arasında var olan kardeşlik duygusunun gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bizimde greydere ihtiyacımız var, fakat dost ve kardeşsek, önemli olan ihtiyaç sahibi olduğunda paylaşmaktır. Kardeşlik projesinin hayata geçmesine izin veren İl Genel Meclisimiz ve talepte bulunan Acaristan Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşalomidze bu tür kardeşlik projelerini hayata geçirilmesine katkı sağlayarak dünya barışına destek oldu." diye konuştu.

Reklam
Reklam

İl Genel Meclisi Başkanı Revi de Özel İdare olarak çok doğru ve önemli bir karara imza attıklarını belirtti. Başkan Revi, "Komşumuzun bizlerden bir talebi oldu. Tabiki daha fazlasını da isteyebilirdi. İl Genel Meclisi olarak bizler de hiç tereddüt etmeden onayladık." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: