Trabzon’dan Kış Turizmi Atağı

Avusturyalı uzmanlar Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kış turizmi planlamasına başladılar. Saha çalışmalarının ardından yerel yöneticiler ile...

Avusturyalı uzmanlar Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kış turizmi planlamasına başladılar. Saha çalışmalarının ardından yerel yöneticiler ile görüşen uzmanlar beklentiler hakkında bilgi aldılar.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile dün makamında görüşen Avusturyalı heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile görüştü.

Avusturya’nın önde gelen kış turizmi sektöründe faaliyet gösteren HIS firması sahiplerinden Nezih İşçi ve Klaus Hillbrand ve Danışman Wolfgang Rappold yaptıkları görüşmede, Ovit’ten Uzungöl’e kış turizmi projesinin tamamlanmasıyla bölgenin kış turizminde önemli merkezler arasına gireceğini söyledi.

Reklam
Reklam

FİZİBİLİTE RAPORLARI YATIRIMCIYI BÖLGEYE ÇEKMELİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu projede beklentilerini Avusturyalı uzmanlar ile paylaşırken, hazırlanacak uygulama planlarının yatırımcıya yol gösterecek nitelikte olmasını istedi.

Ovit ve Uzungöl hattını kayak merkezi haline getirmeyi arzuladıklarını belirten Hacısalihoğlu ”Kayak turizmi olarak bölgemiz nasıl planlanabilir. Tecrübenizi buraya yansıtmanızı istiyoruz. Tesislerin en ideal nereye konulacağı ve yan tesislerin nerede ve nasıl olacağı konusunda fizibilite raporlarının hazırlanmasını bekliyoruz. Odak noktasında kayak tesislerinin olması gereken bu fizibilite raporları bölgemize yatırımcıyı çekecek nitelikte olmalıdır” dedi.

Hacısalihoğlu, kış turizmi yanı sıra Haçka Yaylası’nda turizm amaçlı farklı bir modellerin uygulanmasına yönelik fizibilite raporları beraberinde Sera Gölü bölgesinde de göl turizmi kapsamında önerilerin de hazırlanmasını istedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ise bölgede 1 milyona ulaşan turizm hareketinin 4-5 aya ve yaz dönemine sıkıştığını hatırlattı. Bu turizmin kış dönemine de uzaması için yatırımların bölgeye kazandırılması gerektiğine işaret eden Kaldırım, konsept olarak bölgenin mimarisini, köy ve yerel yaşantının dikkate alınarak hayata geçirilecek projelere öncelik tanınmasını istedi. Kaldırım, hazırlanacak fizibilite altyapı çalışmasının geleceğe yönelik olarak bölgede olimpiyatların yapılabilmesine olanak tanıyan bir bakış açısı taşıması gerektiğine de vurgu yaparak Ovit ve Uzungöl’ün bu anlamda bakir olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

UZUNGÖLÜ ÇOK BEĞENDİLER

Avusturya’dan gelen uzman heyet HIS firmasının sahibi Nezih İşci, bölgenin kış turizmi açısından çok rağbet edilebilecek bir potansiyeli bulunduğunu aktararak özellikle Uzungöl’e dikkat çekerek altyapısının tamamlanması halinde “Uzungöl’ü kimse tutamaz ”dedi.

Kış turizmi açısından planlama yapılırken, sadece yerli turist veya komşu ülkelerden özellikle Rusya ile halen bölgeye ilgi gösteren Arap turistlerle yetinilmemesi gerektiğini belirten İşçi “Bir bütün halinde projeye bakıyoruz. Burada Avusturya modelini hayata geçirebiliriz. İyi örneklerin yanında kötü örneklerden de ders çıkararak bu bölgeye özgün bir fizibilite hazırlanmasını öngörüyoruz. Hazırlanacak projeler birbirini destekleyen ve birbiri ile iyi koordine edilerek çalışması halinde başarılı olunacaktır. Telesiyej, kayak pisti, konaklama, suni kar bunların tümü bir bütününün parçasıdır. Biri aksadığında diğerleri de aksıyor. Her ne kadar bölge kar açısından bugün elverişli olsa da doğanın sürprizlerine de kendimizi hazırlıklı tutmalıyız. Bugün Avusturya’da soğuk olmasına rağmen kar olmuyor. Suni kar devreye giriyor. Burada da turiste kayak merkezi kurulduğuna göre doğal kar ile suni karda devreye girmelidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: