Trabzonlu Sağlık Çalışanları Tiyatroda Meslektaşlarının Hikayelerini Oynuyor

Trabzonlu doktor ve sağlık personelinden oluşan 7 kişilik grup, 4 yıldan beri meslektaşlarının başından geçen...

Trabzonlu doktor ve sağlık personelinden oluşan 7 kişilik grup, 4 yıldan beri meslektaşlarının başından geçen olayları tiyatro oyunlarına yansıtıyor.

Alanya Sağlık Hizmetleri Derneği'nin (ALSADER) Tıp Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikte Trabzonlu doktor ve sağlık personelinin kurduğu 'Grup Bilmem Ne' isimli tiyatro ekibi Alanyalılar'ı gülme krizine tuttu. ‘Kalp krizi değil, gülme krizi’ oyununu sergileyen ekip 176. oyununu Alanyalı meslektaşlarına ve diğer davetlilere oynadı.

Alanya Kültür Merkezi’nde sergilenen oyunla birlikte 120 bin kişiye ulaştıklarını ifade eden ‘Grup Bilmem Ne Tiyatro Ekibi’ Yönetmeni Dr. İsmet Eraydın, “Yüzlerce hikayeyi tiyatro oyununu skeç haline getirerek oynuyoruz. Yaşanmış anıları oyun haline getiriyoruz. 112 acil merkezde, sağlık merkezinde ve devlet hastanelerinde yaşanmış hasta vakalarını ele alıyoruz. Burada esas olan oyunların yaşanmış olması. Biz bunları oynadığımız zaman meslektaşlarımız ‘Bunlar benimde başıma geldi.’ diyorlar.” dedi.

Reklam
Reklam

BAŞARAN: SAĞLIKTA AVRUPA'YA GÖRE ÇOK İYİYİZ

Tiyatro oyununu izleyenler arasında bulunan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Başaran, bugün itibariyle sağlık alanında Avrupa’yı geçtiklerini söyledi. Türkiye’de kişi başına düşen doktor açısından da ilerleme kaydedildiğini ifade eden Dr. Başaran, “Yıllar sonra bir yaşlıya ve engelliye evine giderek bakacağımız hiç aklımıza gelmezdi. Afrika’da ölümle pençeleşen insanların tedavisi için gönüllü olarak giden doktorlarımız var. Bütün bu güzellikler için şükrediyoruz.” diye konuştu.

DR. AKTÜRK: MADDİ VE MANEVİ DESTEK BEKLİYORUZ

Alanya Sağlık Hizmetleri Derneği'nin (ALSADER) Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Ercan Aktürk, yeni açılan derneklerinin hizmetleri için maddi ve manevi destek beklediklerini söyledi. Yeni açılan derneklerinin aktivitelerine başladığını ifade eden Aktürk, “Yurt dışında sağlık taramalarımız var. Federasyonla birlikte Somali'de hastane çalışmaları var. Mayıs ayında açılacak. Bu konuda sağlık çalışanlarından maddi ve manevi destek bekliyoruz. Somali’ye sağlık taramalarına katılabilecek gönüllü istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: