Trabzonspolu Tolga: Fenerbahçe Maçından 3 Puan Bekliyoruz

Trabzonspor kaptanı Tolga Zengin, taraftarlarının da desteği ile Fenerbahçe maçından 3 puan alacaklarına inandığını söyledi.Mehmet...

Trabzonspor kaptanı Tolga Zengin, taraftarlarının da desteği ile Fenerbahçe maçından 3 puan alacaklarına inandığını söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki idman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran başarılı kaleci, pazar günü Fenerbahçe ile zorlu bir maç yapacaklarını hatırlattı.

Zor bir atmosferde güzel bir maç oynayacaklarını ifade eden Tolga, “Her maç olduğu gibi bu maçta çıkıp 3 puan almak istiyoruz. Taraftarlarımızdan gelip bizi desteklemelerini istiyoruz. Her ne yaşanırsa yaşansın taraftarlarımız bizi desteklemeliler. İnşallah onları da arkamıza alarak bu maçtan 3 puan bekliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Teknik direktör Tolunay Kafkas’ın geçmişte gergin atmosferde oynana maçların hep rakiplerine yaradığıyla ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine de Tolga, “Taraftarlarımız haklı neticesinde. Bazı şeyler insanların gözünün içine sokularak yapıldığı için onları da hazmedemiyor. Taraftarlarımız haklı ama Tolunay hocanın dediği de çok doğru. Bu ortamdan onlar faydalanıyorlar. Bu ortamı kendi lehimize kullanmamız lazım. Gerginlik olmadan takımı destekleyip inşallah istediğimiz sonucu alacağız." diye konuştu.

Sezon başından beri bulundukları konumun, başta Trabzonspor ve futbolcuların kalitesine yakışmadığına dikkat çeken tecrübeli kaleci, şöyle devam etti: “Maalesef bir kısmetsizlik var üstümüzde. Olmayacak pozisyonları kaçırıyor, olmayacak golleri yiyoruz. Burada tabi kimseyi suçlamaya gerek yok. Çünkü birlikte kazanıyor, birlikte mağlup oluyoruz.”

Şu an önlerinde en iyi hedef olarak Türkiye Kupası’nın olduğuna değinen Tolga, kupayı almak, ligi de Trabzonspor'a yakışacak pozisyonda bitirmek istediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Kadro alarak daha iyisini yapabileceklerine olan inancını dile getiren başarılı kaleci, "Biz ne kadar konuşsak konuşalım futbolcu sahada konuştuğu kadar haklıdır." dedi.

Alınan mağlubiyetlerin takımı ciddi anlamda etkilediğini de kaydeden kaptan Tolga, “Mağlubiyetlerin, kötü gidişin verdiği genel bir problem var. İster istemez güvensizlik oluyor, takım demoralize oluyor. Oyuncular kimse baktığın zaman camiaya bu oyuncuların kalitesine yakışmayan durum olduğu için onun moral bozukluğu oluyor. Ama bunun mazereti olmaz. Trabzonspor'un oyuncularının bir farkı olması lazım. Baktığınız zaman Sivas’mış, oraymış buraymış öyle tezahüratları yapılmak kimsenin hakkı değil. Alında kimseye kızmamak lazım. Kendi kendimize kızmamız lazım. Hakemlerin verdiği kararlar çok daha üst sıralarda olsan bu kadar rahat karar veremezler. Ama doğanın kanunu böyle güçlü olacaksın. İnsanlara malzeme vermemek için her zaman güçlü olacaksın. Herkesin az çok şeyi belli. Herkes zamanını bekliyor ondan sonra yüzünü gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kaptan Tolga, bordo-mavili taraftarlardan da Fenerbahçe maçında sadece takımlarına destek olmalarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: