Trabzonspor: 1 – Fenerbahçe: 2

Stat: Hüseyin Avni AkerHakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Mehmet Cem Hanoğlu. Asım Yusuf ÖzTrabzonspor: Tolga, Celutska,...

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Mehmet Cem Hanoğlu. Asım Yusuf Öz
Trabzonspor: Tolga, Celutska, Giray, Glowacki, Cech (Dk. 29 Henrique), Zokora, Colman, Serkan, Alanzinho, Olcan, Burak
Fenerbahçe: Volkan, Zigler, Bekir, Yobo, Gökhan, Cristian, Selçuk, Emre, Dia, Stoch, Bienvenu
Goller: Dk. 3 Emre, Dk. 31 Bienvenu (Fenerbahçe), Dk. 45+4 Burak (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 17 Gökhan, Dk. 45+5 Emre (Fenerbahçe), Dk. 45+4 Zokora (Trabzonspor)

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 5. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe’de sakatlığı nedeniyle Alex kadroda yer almadı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman son maçlarda ilk 11’de şans verdiği Semih Şentürk ve Caner Erkin ile sakatlığı bulunan Mehmet Topuz’u yedek soyundurdu. Genç teknik adam, forvette Semih’in yerine Bienvenu’yu ilk 11’de sahaya sürdü.

Trabzonspor’da ise geçtiğimiz haftaki Galasataray maçında sakatlanan Mustafa Yumlu kadroya alınmadı. Sakatlığı nedeniyle Galatasaray maçında forma giyemeyen Halil Altıntop ise yedekler arasında yer aldı.

Trabzonsporlu taraftarlar, karşılaşmanın seramonisi yapılırken şike sürecinde yaşanan gelişmeleri protesto için beyaz afişler açtı.

Bordo-mavili taraftarlar, müsabakanın 34. dakikasında da son haftalarda yaptıkları ‘atlet’ protestosunu tekrarladı. Sahaya atılan atletler ve maytap nedeniyle maç bir süre durdu.

3. dakikada Cristian’ın pasıyla defansın arkasına sarkan Emre yerden vurdu, top kaleci Tolga’nın solundan filelere gitti: 0-1.

12. dakikada Marek Cech’in ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.

Reklam
Reklam

31. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada defansın arkasına sarkan Stoch’un vuruşunda kaleye giden topu Serkan son anda çıkarttı. Pozisyonun devamında topla buluşan Bienvenu soldan ceza sahasına girdi, yerden şutunda top filelere gitti: 0-2.

45+4. dakikada gelişen Trabzonspor atağında arka direkte topla buluşan Burak, yerden şutunda top filelere gitti: 1-2.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maçın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz