Trabzonspor: 1 – Sivasspor: 0

Stat: Hüseyin Avni AkerHakemler: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Ekrem KanTrabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Mustafa (Dk....

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Ekrem Kan
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Mustafa (Dk. 29 Celutska ), Cech, Zokora, Soner, Olcan, Volkan, Adrian, Halil
Sivasspor: Borjan, Ziya, Kadir, Hakan, Ümit, Erhan, Navratil, Erman, Grosicki, Aatıf, Eneramo
Gol: Dk. 38 Adrian (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 12 Zokora, Dk. 27 Mustafa (Trabzonspor), Dk. 38 Ziya, Dk. 45 Navratil (Sivasspor)

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Reklam
Reklam

Yarı finalin ilk ayağında Sivas’ta oynanan müsabakayı ev sahibi takım 2-1 kazanmıştı.
AK Parti Sivas Milletvekili ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da karşılaşmayı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile protokol tribününden izledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in yanı sıra ay sonunda yapılacak olağanüstü genel kurulda başkanlığa aday olan isimler de müsabakayı izleyenler arasındaydı.

Bordo-mavili taraftarlar müsabakaya büyük ilgi gösterirken, az sayıdaki Sivasspor taraftarı da takımlarını deplasmanda yalnız bırakmadı.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Trabzonspor’dan geldi. 1. dakikada gelişen ani atıkta Adrian sağdan ceza sahasına girdi, yerden şutunu attı ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

25. dakikada Aatıf savunma arkasına koşu yapan Eneramo'ya pasını attı, ancak top Eneramo’nun topuğundan sekti ve araya giren Mustafa Yumlu topu uzaklaştırdı.

Reklam
Reklam

28. dakikada gelişen atakta Erhan sağdan ortasını yaptı, arka direkte boşboş vaziyetteki Eneramo zamanlama hatası yapınca top kafasından sekti ve Sivasspor önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

38. dakikada Trabzonspor öne geçti. Bu dakikada Ziya’nın Volkan’a yaptığı hareket sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Adrian’ın kullandığı penaltıyı kalece Borjan kurtardı, dönen topu Adrian plase bir vuruşla filelere gönderdi: 1 - 0.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maçın ilk yarısı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: