Trabzonspor 2 - 1 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasının en önemli maçı Trabzon'da oynandı. Trabzonspor ile Galatasaray, Medical Park Stadyumu'nda karşılaştı. Son derece gergin geçen maçta ev sahibi Trabzonspor, kötü gidişatına Galatasaray karşısında son verdi ve rakibini 2-1 mağlup ederek haftalar sonra 3 puanın sahibi oldu. Trabzonspor'da Olcay Şahan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi, Galatasaray'da ise Sofiane Feghouli ve Badou Ndiaye kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı.

Süper Lig'de 10. haftanın en önemli karşılaşması Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynandı.

Medical Park Stadyumu'nda karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesi bir hayli gergin geçti. İki kırmızı kartın çıktığı karşılaşmada Trabzonspor, haftalardır süren kötü gidişatına son verdi ve Galatasaray karşısında iyi oyunla birlikte 2-1'lik galibiyete uzandı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 49. dakikada Dame N'Doye ve 69. dakikada Yusuf Yazıcı kaydetti. Galatasaray'ın tek golü, 86. dakikada Garry Rodrigues'in ayağından geldi.

Reklam
Reklam

Gergin geçen mücadelenin 45. dakikasında Trabzonspor'dan Olcay Şahan, Galatasaray'dan ise Sofiane Feghouli kırmızı kart gördü ve takımlarını 10'ar kişi bıraktılar.

5 maç aradan sonra kazanan Trabzonspor, yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay ile ilk 3 puanına uzanarak puanını 12'ye yükseltti. Süper Lig'deki ilk yenilgisini alan Galatasaray ise 23 puanda kaldı.

[Uğur Demirok: Keşke her hafta Galatasaray'la oynasakta...](https://www.mynet.com/ugur-demirok-keske-her-hafta-galatasarayla-oynasakta-116725-myspor)

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, 4 eksikle sarı-kırmızılı ekibin karşısına çıktı.

Bordo-mavili takımda sakatlıkları süren Burak Yılmaz ve Juraj Kucka ile kart cezalıları Emmanuel Mas ve Hugo Rodallega, Galatasaray karşısında görev alamadı.

[Galatasaraylılar'ı çıldırtan pozisyon! Bero ve Fernando...](https://www.mynet.com/galatasaraylilari-cildirtan-pozisyon-bero-ve-fernando-116721-myspor)

Forvette Burak Yılmaz ve Rodallega'nın yokluğunda Dame N'Doye, görev yaptı. Senegalli golcü, bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıkma şansı yakaladı.

Reklam
Reklam

Teknik direktör Rıza Çalımbay, sol kanatta Mas'ın yerine Evkur Yeni Malatyaspor maçında stoperde görev yapan Mustafa Akbaş'a, stoperde de bu oyuncunun yerine Jan Durica'ya forma verdi.

Sosa'nın yerine Bero

Trabzonspor'da deneyimli teknik adam, Arjantinli oyuncu Jose Sosa'yı yedek kulübesinde oturturken, Matus Bero'yu ilk 11'de sahaya sürdü.

Slovak futbolcu, ligin 2. haftasındaki Fenerbahçe maçının ardından ilk kez 11'de sahaya çıktı.

[Bafetimbi Gomis'ten Igor Tudor'a tepki!](https://www.mynet.com/bafetimbi-gomisten-igor-tudora-tepki-116723-myspor)

Galatasaray'da 2 değişiklik

Galatasaray'da geçen haftaki Fenerbahçe derbisinin 11'ine göre 2 değişiklik yapıldı.

Sarı-kırmızılı takımda kart cezalısı Younes Belhanda'nın yerine Selçuk İnan, yedek kulübesinde oturtulan Serdar Aziz'in yerine ise Martin Linnes 11'de görev aldı. Linnes, Trabzonspor maçıyla 2 hafta sonra formasına kavuştu.

Selçuk İnan, 101 gün sonra

Galatasaray'da Belhanda'nın yerine forma şansı bulan Selçuk İnan, 101 gün sonra ilk 11'de görev yaptı.

Reklam
Reklam

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda 20 Temmuz'da İsveç temsilcisi Östersunds ile oynanılan maça 11'de başlayan Selçuk İnan, bu sezon ligde ilk kez 11'de forma giydi.

Sarı-kırmızılı oyuncu, sahaya kaptan olarak çıktı.

[Trabzon'da saha karıştı! Feghouli ve Olcay Şahan...](https://www.mynet.com/trabzonda-saha-karisti-feghouli-ve-olcay-sahan-116720-myspor)

Taraftar ilgisi

Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki karşılaşmaya taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Medical Park'ta tribünlerin tamamına yakını dolarken, sarı-kırmızılı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümdeki yerlerini alarak takımlarını Trabzon deplasmanında yalnız bırakmadı.

Bu arada Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, maç öncesi tribünlere gelen taraftarlara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk bayrağı dağıttı. Bordo-mavili taraftarların yanı sıra Galatasaray taraftarı da kendilerine verilen bayrakları sallayarak Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, kaleci Muslera'nın çizgi önünde müdahale ettiği topu Mustafa Akbaş, yükselerek kafa ile kaleye doğru gönderdi. Daha sonra savunmanın uzaklaştırdığı topa Durica'nın vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.
8. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Uğur Demirok'un kafa vuruşunda, top kaleci Muslera'da kaldı.
9. Feghouli'nin sağdan yerden ortasında, savunmanın müdahale edemediği topu Onur ayaklarıyla Gomis'ten önce uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
24. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, geriden gelerek iyi yükselen Okay Yokuşlu'nun şutunda, top direğin yanından auta çıktı.
28. dakikada Pereira'nın sağ taraftan kullandığı uzun taç atışında, Okay Yokuşlu'nun arkaya çıkardığı topu Mustafa Akbaş kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak üsten auta gitti.
43. dakikada Olcay Şahan, Galatasaray yarı alanında Ndiaye'yi düşürdü. Bu sırada iki takım oyuncuları arasında itişme yaşanırken hakem Halis Özkahya Trabzonspor'dan Olcay Şahan, Galatasaray'dan da Feghouli'yi kırmızı kartla cezalandırdı.

Reklam
Reklam

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

İkinci yarı

49. dakikada Trabzonspor golü buldu. Yusuf Yazıcı'nın soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanında iyi yükselen Uğur Demirok topa kafayı vurdu. Kaleci Muslera'nın hamle yaptığı meşin yuvarlak, yan direkten oyun alanına döndü. Altıpas içinde topu önünde bulan N'Doye, sağ ayağıyla meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0
51. dakikada N'Doye'un pasında sağ çarpazdan ceza alanına giren Okay Yokuşlu şutunu çekti. Kaleci Muslera, sol üst köşeye doğru giden topu kornere çeldi.
63. dakikada Ndiaye'nin soldan ortasında ceza alanında Eren Derdiyok'un kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.
69. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye çıkardı. Okay Yokuşlu'nun ara pasında sağ çaprazdan ceza alanına doğru hareketlenen Yusuf Yazıcı'nın şutunda, savunmada Denayer'in ayağına çarpan top, kaleci Muslera'nın üzerinden filelerle buluştu: 2-0
86. dakikada Galatasaray, farkı 1'e indirdi. Mariano'nun pasında sağ taraftan ceza alanına giren ve rakiplerinden sıyrılan Rodrigues, sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1
89. dakikada Rodrigues'in ceza alanı dışından şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak iki hamlede topu kontrol etti.
90+1. dakikada Galatasaray'da ikinci sarı kartını gören Ndiaye, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Reklam
Reklam

Trabzonspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Stat: Medical Park
Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Durica, Mustafa Akbaş, Onazi (Dk. 89 Hubocan), Okay Yokuşlu, Bero (Dk. 57 Abdülkadir Ömür), Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan, N'Doye (Dk. 90+3 Castillo)
Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Linnes, Tolga Ciğerci (Dk. 72 Yasin Öztekin), Selçuk İnan (Dk. 54 Rodrigues), Ndiaye, Fernando, Feghouli, Gomis (Dk. 54 Eren Derdiyok)
Goller: Dk. 49 N'Doye, Dk. 69 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor), Dk. 86 Rodrigues (Galatasaray)
Kırmızı kartlar: Dk. 45 Olcay Şahan (Trabzonspor), Dk. 45 Feghouli, Dk. 90+1 Ndiaye (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 28 Muslera, Dk. 73 Maicon, Dk. 88 Rodrigues (Galatasaray)

Anahtar Kelimeler: