Trabzonspor attı Galatasaray kazandı

Süper Lig'de 5. haftaya girerken zirve ortağı olan Trabzonspor, 5 puanlı Galatasaray'ı konuk etti. Sarı-Kırmızılılar 82. dakikada M'bia'nın kendi kalesine attığı golle 1-0 kazanarak rahat bir nefes aldı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZONSPOR 0 - 1 GALATASARAY

STAT: Hüseyin Avni Aker

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

TRABZONSPOR: Onur, Cavanda, Mustafa, Douglas, Constant (Dk. 78 Salih), M'bia, Okay, Erkan (Dk. 68 Yusuf), Özer (Dk. 72 Cardozo), Marin, N'Doye

GALATASARAY: Muslera, Denayer, Semih, Hakan, Carole, Bilal, Jose Rodriguez, Yasin (Dk.90+3 Sabri) , Sneijder, Podolski (Dk. 62 Sinan), Burak (Dk. 66 Umut)

Reklam
Reklam

SARI KARTLAR: Constant, M'bia (Trabzonspor), Semih (Galatasaray)

GOL: 82 M'bia (kendi kalesine)

[Maçtan kareler-![Trabzonspor - Galatasaray maçından kareler(1)](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123836/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/trabzonspor-galatasaray-macindan-kareler1-155124-myspor)

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu Selçuk'un cezalı olması nedeniyle Bilal'i orta sahaya monte ederken ceza sahasına en iyi yüzdeli orta yapan Sabri'yi kulübeye çekti. Atletico Madrid maçında sonradan oyuna girdikten sonra gösterdiği peformansla dikkat çeken Yasin'i de 11'de başlattı genç çalıştırıcı.. Shota Arveladze ise Cardozo ve Mehmet Ekici gibi iki silahı kulübede oturtarak kontraatakla gol bulmak istiyordu.. Bunu da ilk yarı boyunca başardı.

Cüneyt Çakır'ın düdüğüyle başlayan maça Trabzonspor fırtına gibi girdi. 2 ve 6. dakikalarda Marin ve Okay'la Galatasaray kalesini yokladılar. 21. dakiklada Fırtına gole yine çok yaklaştı. Özer'in ortasını arka direkte Erkan kontrol etti. Erkan'ın önünden sol çaprazdan şutu çeken Marin topu ters taraftan auta gönderdi. 32. dakikada yine ev sahibi gol arayan ekipti. Konstant'ın ön direğe ortasında Marin kafayı vurdu. Top Muslera'da kaldı.

Reklam
Reklam

İlk yarının en tehlikeli pozisyonunu ise 40. dakikada yine Bordo-Mavililer yakaladı. Marin'in ara pasında savunmanın arkasına N'doye Muslera ile karşı karşıya kaldı. Ancak vuruşu etkisizdi..

İki taraf da soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

İkinci yarı da ilk 45 dakika gibi başladı.

54. dakikada N'Doye savunmayı eksiltip sağdan bindiren Marin'i gördü. Marin sağ çaprazdan Erkan Zengin'e al da at dedi. Erkan Zengin bomboş pozisyonda zoru başararak topu üst direğe nişanladı. 6

60. dakikada Trabzonspor yine çok şanssızdı.. Erkan'ın ortasını M'bia durdurdu ve Marin çok sert vurdu. Semih'ten seken top üst direğe çarpıp kornere çıktı.

Teknik direktör Shota, Erkan ve Özer'i oyundan alınca Bordo - Mavililer oyundan düştü, Galatasaray da Trabzonspor kalesinde görünmeye başladı.

77. dakikada Sneijder'den ara pasında Umut, karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti. Onur bu topu çelmeyi başardı.

82. dakikada Bilal Kısa, sağ çaprazdan serbest vuruştan ortasını yaptı. Karambolde Onur'dan seken top Mbia'ya çarpıp ağlarla buluştu.

Reklam
Reklam

Kalan dakikalarda Trabzonspor yeniden gol için girişimlerde bulundu ancak başarılı olamayınca karşılaşmayı Galatasaray 1-0 kazandı.