Trabzonspor avantaj yakaladı

Türkiye Süper Ligi'nin 33. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Samsunspor 3-0 mağlup eden Trabzonspor, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı yenmesinin ardından Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda büyük şans yakaladı.

Karşılaşma sonrasında konuşan Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, 3-0 yenilen bir takımın başkanı olarak sanki yenmiş gibi gururlu olduklarını belirterek, "Sahada mücadele eden oyuncularımı kutluyorum. 3-0 yenilmiş bir kulübün başkanı olarak oyuncularımla gurur duyuyorum. Şerefli bir mücadele sahada gösterdiler. Bölgemin takımı olan Trabzonspor'a Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyorum. Ancak sahada tek kutlamadığım karşılaşmanın hakemidir. Çok kötü bir maç yönetti. Çok yazık" dedi.

Reklam
Reklam

Trabzonspor Asbaşkanı Ömer Sarı ise maça stresli başladıklarını kaydederek, "Maça çok stresli başladık. Önümüzdeki hafta oynayacağımız İstanbulspor maçını kazanıp Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında oynamak istiyoruz. Gole gelinceye kadar çok stresli oynadık. Gol geldikten sonra takım rahatladı ve daha sonra goller geldi. Taraftarlarımızda çok iyi takımlarını desteklediler. Onları kutluyorum" diye konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyunun başından beri kazanma arzusunda olan tarafın kendileri olduğunu ifade ederek "Oyunun başında beri kaznama arzusu içinde olan taraf bizdik. Özellikle ilk yarıda pozisyon fazlalığı sağlayamadık. İkinci yarı da ise pozisyon fazlalığı sağladık. Ama bunları değerlendiremedik. Şansın döndüğü dediğimiz anda gelen gol bizi rahatlattı. Yarışta ikinci olduk. Önümüzdeki hafta oynayacağımız İstanbulspor maçı bizim Şampiyonlar Ligi'ne gidip gitmeyeceğimizi belirleyecek. Onun için bu hafta çok dikkatli olmalıyız" şeklinde konuştu.

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor'u aldığı galibiyetten dolayı kutladıklarını belirterek şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Trabzonspor'lu futbolcular sahada iyi bir mücadele örneği sergilediler. Maçı kazanmalyı çok arzu ettiler. Fakat ne yazakki hakem vermiş olduğu kararlar ile Trabzonsporlu oyuncuların vermiş olduğu mücadeleyi gölgede bırakmıştır. Keşke bu mücadelenin karşılığını doğru, dürüst alabilselerdi."

Trabzonspor'un sol kanat oyuncusu Volkan Bekiroğlu ise, "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Gol gelinceye kadar çok stresliydik. Ama golden sonra takım olarak rahatladık ve gollerin arkası geldi. Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı çok istiyoruz. İstanbulspor maçını kazanıp geçtiğimiz sezon kapısından döndüğümüz Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz" derken Emrah Eren de "Samsunspor çok iyi mücadele etti ve bize karşı iyi direndiler. Zevkli ve heyecanlı bir karşılaşma oldu. Önümüzdeki hafta İstanbulspor maçını kazanıp Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme maçlarını oynayan taraf olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Samsunspor kalecisi Kerem de Trabzonspor'u tebrik ettiklerini kaydederek, "Biz sahada elimizden gelen en iyi mücadeleyi sergilemeye çalışıyoruz. İki oyuncunun atılmasından sonra Trabzonspor'un karşısında oynamak bu stadyumda kolay değil, bizim için önemli olan sahada en iyi mücadeleyi vermek ve alnımızın akıyla mücadelemize şaibe karıştırmadan bu ligi bitirmek istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam