Trabzonspor Başkan Adayı Atasoy: Sayın Başkana Hakkımı Helal Etmeyeceğim

Trabzonspor Kulübü başkan adaylarından Metin Atasoy, Trabzonspor’un tarihinin en kaotik durumunu yaşadığını belirterek, Başkan Sadri...

Trabzonspor Kulübü başkan adaylarından Metin Atasoy, Trabzonspor’un tarihinin en kaotik durumunu yaşadığını belirterek, Başkan Sadri Şener’e hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

Atasoy, Zorlu Grand Otel’de düzenlediği basın toplantısında, ekip arkadaşları olarak var olan sistemin değişmesine gerektiğine inanarak yola çıktıklarını belirtti. Trabzonspor’un tarihinin en kaotik durumunu yaşadığını iddia eden Atasoy, “250 milyon borç, 0 kasa. Bütün gelirler 2015’in sonuna kadar temlikli ve elde pazarlanabilecek, yola çıkılabilecek hiçbir ürün yok. Bizim ürünüz ne; futbolcu. Ben onları küçümsemek için söylemiyorum, bu kadrodan hangi futbolcularla biz yarışmacı takım olacağız? Zor, çok zor. Ama bunlar çözülebilir. Transfer yapabilirsiniz ama maalesef her şeyi yapabilmek için, neyi isterseniz isteyin, yapabilmenin ilk şartı bükçe yapmaktır. Maalesef Trabzonspor bütçe yamıyor. Bir bütçede aktif ve pasif normu vardır. Trabzonspor’un aktifinde sadece ve sadece eğer galip gelirsek oradan alınan paralar varolabiliyor. Onu da bankalar kredi teminatı olarak kabul etmedikleri için.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bir başka kaotik durumun da UEFA kriterleri olduğuna değinin Atasoy, “2014’ten sonra kim gelirse gelsin bir kuruş borç veremez, sadece hibe. Ben son 8 yılı inceledim Trabzonspor’a bırakın hibeyi, borç verilen rakam 1 milyon 800 bin lira. Yani her yıl yönetimler Trabzonspor’a yaklaşık 300 bin lira borç veriyorlar. Oysa Trabzonspor’un bütçesi yaklaşık 100 trilyon. Burada geçmişi sorgulayacak değilim. Ama bireysel olarak ben sayın başkana (Kulüp Başkanı Sadri Şener) hakkımı helal etmeyeceğim.” dedi.

Trabzonspor’un içinde bulunduğu anormal durumun kendilerini ürkütmeyeceğini dile getiren Atasoy, proje üretecek, zaman ayıracak, ilgili olacak ve sorunları çözeceklerini kaydetti. Başkan adayı Atasoy, sözlerine şöyle devam etti:
“Ama burada bir şeyi paylaşmak isterim; sorunlar ne benim ne de bir başkasının çözemeyeceği kadar büyük. Eğer birisi ‘ben bu soruları çözerim’ diyorsa, ben başkan adaylığından feragat ederim. Reel olarak hepimizi inandırsın, ben bu onurlu görevden feragat ederim. Ama aklım böyle bir kimliğin, böyle bir varlığın olmadığını bana emrediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz