Trabzonspor Başkanı Şener'den taraftara sağduyu çağrısı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, bordo-mavili taraftarlardan Fenerbahçe maçında taşkınlığa mahal vermeden sadece takımlarını desteklemeleri...

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, bordo-mavili taraftarlardan Fenerbahçe maçında taşkınlığa mahal vermeden sadece takımlarını desteklemeleri istedi.

Şener, açılışına katıldığı bir iş yerinde basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, yarın akşam oynanacak Fenerbahçe maçının Türk futbolunun son bir yıldır yaşadığı gerilimin içerisinde olduğu için birazcık daha önem kazandığına dikkat çekti. Bordo-mavili taraftarlara uyarılarda bulunan Şener, “Benim taraftarlardan ricam; taşkınlığa mahal vermeden maçı seyretmek ve iyi bir sonuç almak. Şenol hocanın dediği gibi, nefeslerinin sonuna kadar takımlarını desteklesinler. Onun dışında gerginliği artıracak hareketlerde bulunmamalarıdır temennim.” dedi.

Reklam
Reklam

Ceza aldıkları 2 maç nedeniyle kulübün 3 milyon lira zarara uğradığına vurgu yapan Başkan Şener, Fenerbahçe maçında böyle bir sıkıntı yaşamak istemediklerini kaydetti. Karşılaşmanın ligi 3. bitirmeleri açısından önemli olduğunu değinen Şener, şöyle devam etti: “Ligi 3. bitirmek için de mecburen kazanmamız gerekiyor. Bu maçı kazanmak ekonomik kazanç ve Avrupa’ya gitme açısından da önemli. Ligi 3. bitirdiğimizde UEFA Avrupa Ligi’ni garantiliyoruz. UEFA bir gelir kapası, Trabzon’a da bir aktivite getirecek. O açıdan bu maçı önemsiyoruz.”

“FUTBOLCULARI MOTİVE İÇİN SÖYLEDİM”

‘Fenerbahçe'ye yenilirsek dünyanın sonu gibi bir şel olur’ şeklindeki sözlerinin de yanlış yorumlandığını savunan Başkan Şener, o ifadeyi kendi futbolcularını motive için söylediğini ifade etti. Şener, şöyle konuştu: “Onu anlamadıkları için öyle yorumladılar. Onu ben kendi futbolcularımı motive etmek için öyle söyledim. Kendi futbolcularım bu tip maçlarda yenildikten sonra şöyle demeç veriyorlar; ‘futbol bu olur, önümüze bakacağız’. Şimdi onu yasakladım, önümüze bakmak yok, çünkü son maç. Dünyanın sonu olur yani, ona benzer bir şey olur. Futbolculara motive etmek için söyledim, yoksa dünya devam ediyor.”

Reklam
Reklam

“58. MADDA İÇİN UEFA’YA DA GİDECEĞİZ”

Trabzonspor Kulübü Başkanı Şener, Tahkim Kurulu tarafından reddedilen 58. madde değişikliğiyle ilgili UEFA’ya da başvuracaklarını açıkladı. Şener, gelecek sezonla ilgili planlamalarının sorulduğu bir soru üzerine, “Şu anda tahmin edemiyorum. 58. madde değişti. Tahkim’e yapılan itirazlar reddedildi. Şimdi UEFA’ya da aynı müracatı yapacağız. Bu karardan sonra UEFA’nın Türkiye için vereceği kararı bekleyeceğiz. Bildiğim kadarıyla 11 Mayıs’ta kulüplerin durumu bildiriliyor, işte temiziz. UEFA da ondan sonra cevap erecek. UEFA Türkiye’yi mi yasaklar, Fenerbahçe’yi mi yasaklar onu bilemiyoruz. Türkiye’yi yasaklarsa çok kötü olur. O açıdan UEFA’nın kararını bekliyoruz. UEFA’nın elinde iddianame ile Etik Kurulu’nun eski ve yeni raporu var. Ve hepsini de kendi tercüme etti. Çok ciddi bir durum. Umarım bu yanlıştan dönerler.” açıklamasını yaptı.

UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino’yla da görüşeceği ifadeleri hatırlatılan Şener, “Bir mektup yazdık, o da bize cevap verdi. ‘Federasyonun vereceği karardan sonra bunu analiz ederiz’ dedi. Yazdığı mektubun içeriği o. 18 Mayıs’ta zaten Şampiyonlar Ligi finaline davetliyim. Bu sene şampiyon olan başkanları davet edildi. Orada da bir görüşme imkanına bakacağız.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki hafta Trabzon’a gelecek Başkan Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşme talebinde bulanacağını söyleyen Şener, Erdoğan’la 58. madde değişikliği, şikeyle ilgili gelişmeler ve stat konusundaki görüş ve taleplerini ileteceğini dile getirdi.

Başkan Şener, geçtiğimiz haftalarda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Trabzon’da yapılan toplantıda Başbakan Erdoğan’ın şike süreciyle ilgili açıklamalarına değinmediği için eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: “Beni sayın Başbakanın şike konusu ve 58. madde değişikliği ile ilgili tutumunu birebir ağzından duymuş değilim. O zaman neyini eleştireceğim. Eleştirenler de yorum yapıyor. Başbakanla birebir konuşup ona göre bir yorum ya da eleştiri yapmıyor, hep kulaktan duyma. Onun için bilmiyorum, niye eleştireyim. Ama görüştükten sonra paylaşırız.”

Şike davasında zorla duruşmaya götürülecekleri haberlerinin de doğru olmadığını savunan Şener, mahkemenin 29 Mayıs’taki duruşmada çapraz sorgu için çağırdığını, zamanı geldiğinde de duruşmaya gideceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz