Trabzonspor Bir Türlü Istikrara Kavuşamıyor

Bu sezon ligde istikrarsız bir grafik çizen Trabzonspor, bir türlü istediği çıkışı yapamıyor. Ligde üst...

Bu sezon ligde istikrarsız bir grafik çizen Trabzonspor, bir türlü istediği çıkışı yapamıyor. Ligde üst üste en fazla 2 maç kazanabilen bordo-mavililerde bir haftaki performans diğerini tutmuyor.

Ligin 15. haftasında dün sahasında Kayserispor’u konuk eden Trabzonspor, iyi mücadelesine son vuruşlarda etkili olamayıp kale direklerini de geçemeyince sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı. Bir önceki hafta deplasmandaki 4-0’lık Gençlerbirliği galibiyetinin moraliyle Kayseri karşısına çıkan bordo-mavililer, ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren rakibini yenemeyerek bu sezonki istikrarsızlığını sürdürdü. Seri galibiyetler almakta zorlanan Karadeniz ekibi, bu sezon üst üste en fazla 2 maç kazanabildi.

Reklam
Reklam

Sezona deplasmandaki 1-1’lik Karabük beraberliği ile başlayan Trabzonspor, ardından sahasında konuk ettiği ligin yeni takımlarından Sanica Boru Elazığspor’u 2-0 mağlup etti. Bordo-mavililer, 3. haftada konuk olduğu ligin bir diğer sıkıntılı takımı Gaziantepspor’a ise 1-0 mağlup oldu. Bir sonraki haftada sahasında Sivasspor’u 1-0’la geçen Karadeniz temsilcisi, 5. haftada deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.

Bordo-mavililer, bir sonraki haftada ise sahasında bu kez yine ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalarak herkesi şaşırttı. Sahasındaki Kasımpaşa maçını 1-0 kazanan Trabzonspor, 8. haftada da 1-1’lik skorla Beşiktaş deplasmanından puanla döndü. Bu moralle sahasında Bursaspor’u ağırlayan bordo-mavililer, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Karadeniz ekibi, 10. haftada da MP Antalyaspor’a deplasmanda 2-1’lik skorla boyun eğdi. 11. haftada evinde Akhisar Belediyespor’u 3-1’le geçen Trabzonspor, aynı zamanda bu sezonki en farklı ilk galibiyetini alıyordu. Bir sonraki haftada ise Orduspor’u deplasmanda 2-1’le geçen bordo-mavililer, bu galibiyetlerle bu ilk ez üst üste 2 maç kazanma başarısı göstermiş oldu.

Reklam
Reklam

Tam ‘Trabzonspor istikrarı yakalıyor’ yorumlara yapılırken bordo-mavililer, 13. haftada sahasında Eskişehirspor’a 3-0 mağlup oldu ve camiasını bir kez daha hayal kırıklığını uğrattı. Bu yenilginin şokuyla Başkent deplasmanına giden Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısındaki 4-0’lık galibiyetle herkesi şaşırttı.

Bordo-mavililer, bu moralle yeni bir galibiyet serisi başlatmak için çıktığı Kayserispor maçında da sahadan 1-1’lik skorla ayrılarak, aslında değişen çok şeyin olmadığı izlenimi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz