Trabzonspor, Evindeki Galibiyet Serisini Mersin'le Sürdürmek Istiyor

Spor Toto Süper Lig’de geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, ligin 6....

Spor Toto Süper Lig’de geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, ligin 6. haftasında yarın sahasında Mersin İdman Yurdu’nu konuk edecek. Bordo - mavili ekip, cezası nedeniyle bayan ve çocuk taraftarlarının önünde oynayacağı müsabakayı kazanarak yoluna kayıpsız devam etmek istiyor.

Mersin İdman Yurdu maçının hazırlıklarını bugün taraftara ve basına kapalı olarak yapacağı son idmanla tamamlayacak olan Trabzonspor’da, sezon başından bu yana olduğu gibi yine en büyük sıkıntı; sakat futbolcuların çokluğu. Bordo - mavili ekipte Giray Kaçar, Tolga Zengin, Colman, Serkan Balcı, Mustafa Yumlu ve Aykut sakatlıkları nedeniyle Mersin İdman Yurdu maçında forma giyemeyecek.

Reklam
Reklam

Sakatlıktan yeni kurtulan Volkan Şen ve Soner’le ilgili kararı ise teknik patron Şenol Güneş verecek. Güneş, Giray’ın yokluğunda Mustafa ve Serkan’ın da sakatlanmasıyla savunma kurgusunda yeni bir tercihe gidecek. Tecrübeli teknik adamın savunmanın göbeğinde Bamba’nın yanında Celutska’ya, defansın sağında ise genç futbolcu Zeki Yavru’ya görev vermesi bekleniyor.

Güneş’in forvette ise takımın gol umudu olarak alınan, ancak şuana kadar yeterince şans bulamayan Janko’ya ilk 11’de şans vereceği belirtiliyor.

GOL YEMİYOR, ANCAK ATMADA DA ZORLANIYOR

Ligde şuana kadar oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 de mağlubiyeti bulunan Trabzonspor, kalesinde gördüğü 2 golle, Fenerbahçe ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumunda. Önemli eksiklerine rağmen savunmada geçit vermeyen bordo-mavililer, rakip fileleri havalandırmada da sıkıntı yaşıyor.

Karadeniz ekibi, ligdeki 5 maçta rakip fileleri 4 kez havalandırabildi. Trabzonspor’un, Avusturyalı golcüsü Janko’nun tam olarak hazır olmasıyla gol yollarındaki bu sıkıntıyı da aşacağı ifade ediliyor.

Reklam
Reklam

Geride kalan haftalarda deplasman maç kazanamayan Trabzonspor, kendi sahasındaki karşılaşmaları ise kaybetmiyor. Cezası nedeniyle bayan ve çocuk taraftarları önünde oynadığı Sanica Boru Elazığspor ve Sivasspor maçlarını kazanan bordo - mavililer, evindeki galibiyet serisini Mersin İdman Yurdu maçıyla sürdürmek istiyor. Karadeniz ekibi ayrıca, Mersin İdman Yurdu maçıyla 3 maçlık seyircisiz oynama cezasını da tamamlamış olacak.

TOLGA TAKIMI YALNIZ BIRAKMIYOR

Trabzonspor’un kaptanı kaleci Tolga Zengin, sakatlığına rağmen antrenmanlarda takım arkadaşlarını yalnız bırakmıyor.

Ligin 4. haftasındaki Sivasspor müsabakasında köprücük kemiğinden sakatlanan başarılı eldiven, kolunun askıda olmasına rağmen antrenmanları kaçırmıyor. Sivil kıyafetlerle antrenman sahasına gelen Tolga, takım arkadaşlarına moral veriyor.

TRABZONSPOR'UN MERSİN İDMAN YUR MAÇI MUHTEMEL 11'İ

Trabzonspor ile Mersin İdman Yurdu arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak müsabaka saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Mustafa İlker Coşkun yönetecek. Coşkun'un yardımcılıklarını ise Nihat Mızrak ve Serdar Akçer yapacak.

Reklam
Reklam

Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor; Onur, Zeki, Celustka, Bamba, Emerson, Zokora, Yasin, Sapara, Olcan, Halil ve Janko.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: