Trabzonspor - Galatasaray maçının 11'leri belli oldu

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçı olarak gösterilen Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki mücadelenin...

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçı olarak gösterilen Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki mücadelenin ilk 11'leri belli oldu.
Bir yanda Avrupa'da yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden Trabzonspor, diğer yanda Fenerbahçe zaferiyle zirveye kurulan Galatasaray. Bu iki dev kozlarını Avni Aker'de paylaşıyor.
Kritik randevuda ev sahibi zirveyle arasındaki puan farkının açılmasını istemeyen Trabzonspor'un kazanmaktan başka çaresi bulunmazken, konuk ekip de evine 3 puanla dönerek zorlu virajı kayıpsız atlatmanın hesaplarını yapıyor.
Trabzonspor'da zorlu maç öncesi Vittek ve Tayfun dışında önemli bir eksik yok. Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Celutska'nın cezası bir maç indirildiği için cezasını tamamladı ve takımdaki yerini alıyor. Galatasaray'da ise Yekta, Sabri, Sercan ve Gökhan Zan kadroda yer almıyor.

Reklam
Reklam

EZELİ REKABETTE 110. RANDEVU
Trabzonspor ile Galatasaray, 110. kez karşı karşıya gelecekler. Bugüne dek yapılan 109 karşılaşmanın 36'sını Trabzonspor, 49'unu Galatasaray kazanırken, 24 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Geride kalan toplam 109 karşılaşmada bordo - mavililer 120, Galatasaray 140 gol attı.
Ligde yapılan 72 karşılaşmanın 24'ünü Trabzonspor, 32'sini Galatasaray kazandı. 18 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında ise Karadeniz temsilcisi 83, Galatasaray 93 gol attı.

TERİM TRABZON'DA KAYBETMİYOR
Galatasaray'ın başında 3 farklı dönemde görev yapan Fatih Terim daha önceki görev süresi içinde Trabzonspor'a deplasmanda hiç yenilmedi.
Trabzonspor'un ev sahibi olduğu bu 5 maçta 3 kez kazanan Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray 2 maçı ise berabere bitirdi. Fatih Terim toplamda Trabzonspor'a karşı 11 lig maçında 6 galibiyet 3 beraberlik 2 yenilgi aldı.
İki takım arasında 1996 - 97 sezonunda oynanan 2 maçta Galatasaray'ın başında Fatih Terim, Trabzonspor'un başında ise Şenol Güneş vardı. İstanbul'da oynanan maçı 1 - 0 kazanan Fatih Terim, Trabzon'da oynanan maçta ise 0 - 0 berabere kalmıştı.
Bu arada Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki mücadelenin hakem ile ilk 11'leri şöyle:
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Ekrem Kan, İsmail Şencan
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Glowacki, Cech, Adrian, Colman, Zokora, Halil, Hanrique, Burak
Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih Kaya, Hakan Balta, Kazım, Melo, Selçuk, Emre, Elmander, Milan Baros.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz