Trabzonspor, Golcü Futbolcu Marc Janko Ile Sözleşme Imzaladı

Trabzonspor, Portekiz’in Porto takımından transfer ettiği golcü futbolcu Marc Janko ile 3 yıllık sözleşme imzaladı....

Trabzonspor, Portekiz’in Porto takımından transfer ettiği golcü futbolcu Marc Janko ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Avusturyalı futbolcu, bordo - mavili takımın gol yükünü çekmek için elinden geleni yapacağı bildirdi.

Avusturyalı futbolcu için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Büyükaydın ve Genel Menajer Giray Bulak da katıldı.Yılmaz Büyükaydın, burada yaptığı konuşmada, sezon başından bu yana santrafor arayışlarının sürdüğünü, yönetim kurulu ve Giray Bulak’la birlikte yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılan Janko’nun imza töreninde olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Transferin zor bir iş olduğuna dikkat çeken Büyükaydın “Gerçekleşmek üzereyken yapılamayan transferlerimiz oldu. Janko’nun en hızlı şekilde uyum sürecini aşıp takıma katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kariyeri ortada, önemli takımlarda oynayıp, milli takım kaptanlığı yapmış bir isim. Sporcu bir ailenin çocuğu. İnanıyoruz ki santrafor mevkiinde takımımıza önemli katkılar sağlayacak ve bu yönde sıkıntı yaşamayacağız. Camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Büyükaydan, Trabzonspor’un Avrupa’ya veda ettiğinin, transferde geç kalıp kalmadıklarının sorulması üzerine de şu açıklamayı yaptı:

“Hiçbir kulüp transferi geç yapmayı arzu etmez. Biz de uzun süredir bu yönde çalışmalar yaptık. Ama tam bir transfer yaparken detaylarına girmek istemediğim nedenlerden dolayı takımımıza takviyede geç kaldık. İyi bir transfer yapmak istedik. İyi oyuncusunu hiçbir kulüp bırakmak istemiyor. Bu yönde ciddi çalışmalar yaptık. Bu transferin daha önce yapılmasını isterdik ancak maalesef olmadı.”

Genel Menajer Giray Bulak da Janko’yu hem kişiliği hem futbolculuğu hem de kariyerinden dolayı tercih ettiklerini dile getirdi. Janko’nun önemli bir isim ve marka olduğunu belirten Bulak, “Türk futbolseverler önemli bir ismi izleyecek. Gençler de ondan çok şey öğrenecek. Kendisinden önemli katkılar bekliyoruz. Futbol böyle. Hiçbir şey için geç kalınmış değil. Hem Janko hem de kulübümüze transferimiz hayırlı olsun. Janko bize önerilen bir isim değil. 2005 yılında Tolunay Kafkas orada oynarken bana önermişti ve o dönemden bu yana takip ettiğim bir oyuncu. Hem insanlık, hem futbolculuk hem de kariyeri iyi bir oyuncu. Bu nedenle tercih ettik kendisini.” dedi.

Reklam
Reklam

Serdar Kurtuluş ve Sapara takasıyla ilgili gelişmelere de cevap veren Bulak, “Serdar Kurtuluş transferi konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Takas transferleri daha da zordur. Hem kulüplerin, hem oyuncuların hem de menajerlerin istekleri yerine getirilmeli. Bu transfer olabilir de olmayabilir de.” ifadelerini kullandı.

“YENİ ŞAMPİYONLUKLAR İÇİN BURADAYIM”

Golcü futbolcu Janko ise ‘Merhaba’ diyerek başladığı konuşmasında, ilk olarak şunları söyledi:

Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birinin içinde olmaktan mutluyum. Kulübün tarihini inceledim ve son olarak 83-84 sezonunda şampiyon olduğunu gördüm. Uzun süredir gelmeyen şampiyonluğu elde etmek için arkadaşlarımla birlikte elimden geleni yapacağım. Burada olmaktan mutluyum.”

Bir soru üzerine de Trabzonspor’un geçtiğimiz sezon gol averajıyla şampiyonluğu kaçırdığını ve şike soruşturmasında yaşananlarla ilgili duyumlar aldığını da belirten Janko, “Bu konuyla ilgili bazı bilgilere sahibim. Avrupa’da Fenerbahçe’nin bu ünvanını kaybedebileceğine dair duyumlar almıştım. Ancak tam olarak nasıl bir hikaye yaşandığını bilmiyorum. Şimdi bizim için önemli olan yeni başarılar elde ederek, geçmişteki başarıları perçinlemek.” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Atacağı gol sayısı konusunda bir şey söylemenin zor olduğunu da kaydeden Janko, takımın şampiyonluğu için lazım olan en fazla golü atmak için mücadele edeceğini dile getirdi. Avusturyalı futbolcu, Burak Yılmaz’ın yerinde oynayacak olmasıyla ilgili bir başka soru üzerine de şu açıklamayı yaptı:

“Buraya Burak Yılmaz gibi bir gol kralının ardından geldim. Burak şimdi Galatasaray’da. Kendisini tanıyorum. Burada önemli katkılarda bulundu. Bu tarz oyunculardan sonra aynı kulüpte forma giymek zor gibi görünüyor ancak ben de tecrübeli bir oyuncuyum. Bu sıkıntıyı yaşayacağımı düşünmüyorum.”.

Golcü futbolcu, imza törenin ardından 83 numaralı formayı giyerek idman sahasında basın mensuplarına poz verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: