Trabzonspor, ilk fireyi verdi

TRABZON (İHA) - Trabzonspor, lider başladığı haftayı Gaziantepspor beraberliği ile kapatınca liderliği averajla Fenerbahçe'ye kaptırdı.

Maç sonrasında oldukça üzgün olan bordo-mavili futbolcular, açıklama yapmadan sahadan ayrılırken, Teknik Direktör Ziya Doğan, rakibin oynamayı değil, oynatmamayı düşündüğünü söyledi. Doğan, maçın ardından yaptığı açıklamada, maça iyi başlayamadıklarını, ancak ikinci yarıda daha iyi oynadıklarını belirterek, "Rakibimiz çok kapandı. Oynamaktan çok oynatmamayı düşündüler. Ancak onlar da kendi açılarından haklılar. Futbolda böyle şeyler oluyor. Oyuncularımın ikinci yarıdaki kazanma istekleri iyiydi. 6'da 6 yapmak istiyorduk. Ama olmadı" dedi.

Reklam
Reklam

Takımının UEFA Kupası maçı nedeniyle yorgun olup olmadığı yönündeki soru üzerine Doğan, "Evet bir yorgunluk ve bunun etkisi var. Ancak mazerete sığınmak istemiyoruz. Elimizdeki bütün imkanları kullandık ama gol atamadık. Yapacak birşey yok. Önümüzdeki maçlara bakıyoruz" diye konuştu.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam da, 10 kişi kalmalarının oyun düzenini bozduğunu, ancak alınan bir puanın Gaziantepspor'un hedefi açısından iyi bir puan olduğunu belirtti. İki takım açısından da zor bir maç olacağının önceden belli olduğunu ifade eden Sağlam, "Zevkli bir maç olacağı düşünülüyordu. Ancak öyle olmadı. UEFA Kupası yorgunu Trabzonspor'a karşı 60. dakikadan sonra etkili olmayı düşünüyorduk. Jaziri'nin gördüğü kırmızı kart, oyun planımızı tamamen bozdu. Zevkli bir maç belki olmadı, ancak iyi bir maç oldu. Herşeye rağmen alınan bir puan, Gaziantepspor'un hedefi açısından iyi bir puandır" şeklinde konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ ise, iyi maça iyi başlayamadıklarını, ancak ikinci yarıda iyi oynadıklarını kaydederek futbolcuların gol gelmeyince erken telaşlandığını söyledi. Aktuğ, "Futbolcular bir an önce gol atmaya alıştıkları için erken telaşlandılar. Biraz erken doldur-boşalt yapmaya başladık. Futbolda böyle şeyler oluyor. Lig uzun bir maraton sahanızda da puan kaybedebilirsiniz. Ancak şampiyonluğa oynayan bir takımın sahasında çok fazla puan kaybetmemesi lazım" açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan da, "Sadece bir puan aldık. Oynanan futbol beni tatmin etmedi. Trabzonspor daha etkiliydi, ancak yorgun oldukları gözlendi" şeklinde konuştu.

Maçtan sonra Trabzonsporlu futbolcular bir açıklama yapmadan otobüsle stadyumdan ayrılırken, Gaziantepsporlu futbolculardan Devran, puan için çıktıkları maçtan bir puanla ayrılmalarının sevindirici olduğunu belirterek, "Ancak kırmızı karttan sonra oyun düzenimiz bozuldu ve biraz zorlandık. Buna rağmen istediğimizi aldık. Trabzonspor yorgundu. Kendilerine UEFA Kupası'nda başarılar diliyorum" dedi.