Trabzonspor İstanbul seferinde

Birinci Süper Lig'de 55 puanla lider Fenerbahçe ve 2. Galatasaray'ın ardından 3. sırada yer alan Trabzonspor, ligdeki kader maçlarına bu hafta deplasmanda Beşiktaş'la oynayacağı maç ile başlıyor.

Şampiyonluk yolunda öncelikle olarak İstanbul'da karşılaşacağı Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını kazanması gereken Bordo Mavililer, bu maçlardan kayıpsız çıkması halinde şampiyonluğun en büyük adayı olarak görülüyor.

Ligin ilk yarısında Teknik Direktör Ziya Doğan yönetiminde oynadığı 3 derbiden sadece Beşiktaş karşısında galibiyet alan Trabzonspor, kendi evinde Galatasaray ve Fenerbahçe'ye mağlup oldu. Bunun yanısıra yine bir İstanbul takımı olan İstanbulspor ile kendi evinde berabere kalan Bordo Mavililer, bu maçlarda toplam 8 puan kaybetti.

Reklam
Reklam

Şampiyonluk yolunda ligin ilk yarısında rakiplerinden kendi evinde yara alan Trabzonspor, 2. devrede rakipleri karşısında elde edeceği sonuçlar Trabzonspor'un ligdeki kaderini belirleyecek. 25. haftada Beşiktaş maçı ile başlayacak olan İstanbul seferi, 27. haftada Galatasaray maçı ile devam edecek. 30. haftada ise Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor, 2. devrenin son maçında ise İstanbulspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Karadeniz temsilcisi Trabzonspor'un İstanbul'da oynayacağı 4 karşılaşma şampiyon olup olamayacağını belirleyecek. Bordo-mavili takımın rakiplerini bir bir geçmesi durumunda şampiyonluk için iddialı durumda olacak. Bu karşılaşmalardan istediğini alamaması halinde ise Trabzonspor şampiyonluk hesaplarını gelecek sezon için düşünmeye başlayacak.

Teknik Direktör Şenol Güneş, 2. yarının başında göreve geldiği Trabzonspor'un başında bu haftasonu Beşiktaş maçı ile ilk derbi maçına çıkacak. Şampiyonluk yolunda bu maçı kazanması gereken tecrübeli teknik adam, ligin ilk yarısında 1-0 mağlup olduğu Galatasaray, 2-0 mağlup olduğu Fenerbahçe karşısında da rövanşı almaya çalışacak.

Reklam
Reklam