Trabzonspor - Konyaspor maçının muhtemel 11'leri

Süper Lig'in 15. haftasında ligin formda iki ekibi Trabzonspor ile Konyaspor kozlarını paylaşıyor.

Aykut Kocaman'la birlikte yükselişe geçen ve son haftalarda üst sıralara tırmanan Konyaspor, son iki maçından galibiyetle ayrılan formda Trabzonspor'a konuk oluyor.

Fenerbahçe'yi devirdikten sonra geçen hafta deplasmanda Kayserispor'u 2-0'la geçen Trabzonspor, evinde Konyaspor'a karşı da kazanıp seriyi sürdürmek istiyor. Öte yandan oynadığı son dört maçtan iki galibiyet, iki beraberlik çıkaran ve yenilgi yüzü görmeyen Konyaspor da zorlu deplasmandan mutlu dönmek istiyor.

Karşılaşma öncesinde Trabzonspor 22 puanla 7. sırada bulunurken Konyaspor ise rakibinin bir basamak gerisinde, 21 puanla 8. sırada yer alıyor.

Reklam
Reklam

Maç
Trabzonspor - Konyaspor

Tarih
8 Aralık Cumartesi

Saat
16:00


TV & İnternet Yayını


TV Yayını
beIN Sports 1

İnternet yayını
beIN Connect


Muhtemel 11'ler


Konyaspor'da cezalı oyuncu bulunmazken sakatlığı bulunan Selim Ay bu maçta görev yapamayacak. Sakatlıktan çıkan Fallou Diagne'nin durumu ise belirsiz.

Trabzonspor'da ise Onazi ve Kucka'nın sakatlığı bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz haftalarda kadro dışı kalan Onur Kıvrak ile Burak Yılmaz da maçta görev yapmayacak.

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Zargo Toure, Pereira, Novak, Yusuf Yazıcı, Jose Sosa, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Olcay Şahan, Rodallega

Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ali Turan, Uğur Demirok, Ferhat Öztorun, Skubic, Jonsson, Jevtovic, Ömer Ali Şahiner, Traore, Milosevic, Jahovic


Maç Öncesi OPTA İstatistikleri


  • Trabzonspor ile Konyaspor Süper Lig'de 34 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 17-9'luk Trabzonspor üstünlüğü bulunuyor (8B).

  • Konyaspor Süper Lig'de Trabzonspor'u dört maçtır yenemiyor (2G 2B); iki mağlubiyet Trabzonspor'un evindeki maçlarda geldi.

  • Trabzonspor Süper Lig'de Konyaspor ile evinde oynadığı son altı maçın beşini kazandı (1M); bu maçların yarısında gol yemediler.

  • Konyaspor ligde oynadığı son yedi maçta bir kez yenildi (2G 4B); bu maçların sadece birinde birden fazla gol yediler (Beşiktaş'a karşı iki gol).

  • Trabzonspor ligdeki son sekiz maçında sadece bir kez yenildi (4G 3B); bu sekiz maçtan önceki iki maçını kaybetmişlerdi.

  • Süper Lig'de evinde oynadığı son sekiz maçta sadece bir kez yenilen Trabzonspor (5G 2B), bu maçlarda ortalama 2,3 gol attı.

  • Konyaspor'un Süper Lig'de attığı son sekiz golün altısı duran toplardan, bu gollerin dördü de penaltılardan geldi. Trabzonspor'un bu sezon iç sahada kalesinde gördüğü 12 golün yedisi duran toplardan atıldı.

  • Trabzonspor bu sezon Süper Lig'de en fazla gole sebep olan hata yapan takım (4).

  • Trabzonspor'un Süper Lig'de attığı son beş golün üçünde Jose Sosa'nın katkısı bulunuyor (bir gol ve iki asist).

  • Konyasporlu Yatabare bu sezon Süper Lig'de rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan üçüncü oyuncu (69). Yatabare'yi 68 topla buluşma ile Trabzonsporlu Hugo Rodallega takip ediyor.
Reklam
Reklam