Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Şakar: "Tahkim Kurulu'nu, Disiplin Kurulu'nu Tebrik Etmek Lazım.Üzerlerine Düşeni Yaptılar. Şikeyi Şike Girişimi Olarakdeğerlendirdiler"

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunun, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) şike ve teşvik iddialarıyla ilgili

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunun, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) şike ve teşvik iddialarıyla ilgili kişilere verdiği cezaların büyük bir bölümünü onamasına ilişkin olarak, "Tahkim Kurulu'nu, Disiplin Kurulu'nu tebrik etmek lazım. Üzerlerine düşeni yaptılar. Şikeyi, şike girişimi olarak değerlendirdiler" dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şakar, "futbolda şike" sürecinine ilişkin yaşananların kendilerini yorduğunu belirterek, "Özellikle son 1 hafta stresli bir mahkeme süreci yaşadık. Başkan olsun, biz olsun, diğer yönetici arkadaşlarımız olsun bu süreç hem bizi üzdü hem yordu hem de stres yarattı. Bu arada transfere bir duraklama, ara vermek zorunda kaldık. Şu anda Allah'a çok şükür aslanlar gibi çıktık ifademizi verdik, savunmamızı yaptık her şey ortada zaten, sıkıntı yok. Sayın savcımızın başkanımız için ceza istemine ilişkin de bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Hukuka ve adalete güveniyoruz. Hukuka ve adalete saygı duyan bir kulübüz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da böyle süreç devam edecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin "Tahkim Kurulu kararlarını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Şakar, "Tahkim Kurulu'nu, Disiplin Kurulu'nu tebrik etmek lazım. Üzerlerine düşeni yaptılar. Şikeyi, şike girişimi olarak değerlendirdiler. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Trabzonspor olarak, hukuk kuralları nezdinde sonuna kadar hakkımızı arayacağız. İlahi adaletin bir gün lehimize sonuçlanacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

-"Şapkaları önlerine koyup düşünsünler"-

Şakar, Tahkim Kurulu'nun cezalarlarla ilgili kararı ile Cumhuriyet savcısının ceza istediğinin hatırlatılması üzerine, "Hukuk süreci bitmeden yorum yapmak istemiyorum. Ama orada yaşananları, ifadeleri gördük. Bana göre çok şey ortada. Buna rağmen disiplin, tahkim, etik kurulu bunları hazırlayanlar artık şapkalarını önüne koyup düşünsünler diyorum" dedi.

UEFA'nın artık bir karar alacağını dile getiren Şakar, "UEFA'nın gerekli yaptırımları uygulayacağını düşünüyorum. Cezai müeyyideleri ve kuralları uygulayacağını düşünüyorum. Trabzonspor'un her şeyi açık ve ortada. O konuda rahatız, ceza alacağımızı düşünmüyoruz, bu yönde bir tereddütümüz yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Şener'in sitemi-

Şakar, kulüp başkanı Şener'in mahkeme sürecinde teknik direktör Şenol Güneş, bazı yöneticiler ve camia tarafından yalnız bırakıldığı yönündeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki soruya da "Bunlar duygusal konuşmalar. Hakikaten çok yorulduk. Başkan tabiki onu basınla paylaşmamalıydı. Duygusal konuşmalar olarak değerlendiriyorum. Biz yönetim olarak, antrenörler teknik kadro olarak bir bütünüz. Yönetimdeki arkadaşlarımız da zaten o sözlerden alınmaları gibi bir sıkıntı olmadı. Üzüntünün vermiş olduğu sözlerdi. Başkanımızın zaten içinde kötü niyet yoktur. Böyle der ama unutur" yanıtını verdi.

Şakar, cami tarafından yalnız bırakılmaları konusunda tatlı bir siteminin olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Biz İstanbul'da adliyede hakikaten yalnız kaldık. O yönde tatlı sitemim olacak. Beklerdik ki insanlar arayıp geçmiş olsun desin. Bu kulübün bir hayli eski başkanı, yöneticileri, kurulları var. Trabzon'un Valisi, Emniyet Müdürü, Milletvekilleri, Bakanları var. Faruk Özak, bizi günde 3 kere aradı. Onun için ona müteşekkirim, kulübüm ve kendim adına. Faruk ağabeyin yaptıklarını hiç unutmayacağız. Trabzon Barosu'na da teşekkür ediyoruz. Trabzon'da önde olan sivil toplum örgütleri var. En azından bizi arayıp, 'yapabileceğimiz bir şey var mı' diyerek geçmiş olsun dileklerinde bulunabilirdi. Ama ne yapalım. Bundan sonra kulüp menfaatleri doğrultusunda önümüze bakacağız. Ama bu sitemi etmeden de geçmek istemiyorum."

Reklam
Reklam

-"Güneş'in sözleşmesi sürüyor"-

Nevzat Şakar, Şenol Güneş'in "takımda kalıp kalmama konusunda kafasının karışık söylemlerini neye bağlıyorsunuz" yönündeki bir soru üzerine ise şunları söyledi:

"Şenol hocanın mukavelesi sürüyor. Biz baştan da bir sıkıntı olmadığını açık açık söyledik. Bu yorgunluktan biz de zaman zaman konuşma üslubumuzda hata yapabiliyoruz. Bunu ben bu sürecin verdiği yorgunluk olarak değerlendiriyorum. Zaman zaman bizler de hata yapabiliyoruz. O yorgunluk, o stres yoğun maç trafiği hakikaten teknik kadromuzu, futbolcularımızı biz yöneticileri yordu. Bu yıl baya sıkıntılı bir süreç yaşadık. Onun için Şenol hocanın sözlerini o yorgunluğa bağlıyorum."

-"Bamba'nın transferi-

Licester City'in Fildişi Sahilli oyuncusu Souleymane Bamba ile anlaştıklarını söyleyen Şakar, "Bamba'nın kendisiyle ilgili sıkıntı yok. Menajeriyle yöneticimiz Nevzat Aydın konuşup anlaştılar. Kulübü ile ufak tefek pazarlıklar var. Onun da ben kısa sürede biteceğini düşünüyorum. Orada da bir sıkıntı yok. Kadromuza çok fazla da oyuncu katmayı düşünmüyoruz. Hocamızın vereceği isimler doğrultusunda sezona hazırlayacağız kadromuzu" dedi.

Reklam
Reklam

Eskişehirspor ile Alper Potuk'un transferi konusunda görüştüklerini ifade eden Şakar, "Alper ile ilgilendiğimiz, kulübünden fiyat aldığımız doğru. Ancak rakamlar yüksek olduğu için o transferden şimdilik vazgeçtik" diye konuştu.

-"Burak Yılmaz ile konuşacağız"-

Burak Yılmaz'ın mukaveleli oyuncuları olduğunu vurgulayan Şakar, "Şenol hoca da tabi ki takımda kalmasını istiyor. Mukavelesinde yazan bir maddeden dolayı Burak, başka bir takıma gidebilir. Biz Burak Yılmaz'ı bırakmak istemiyoruz. Burak da zaten birkaç kere gitmeyeceğini, kulübünde kalacağını deklare etti. Biz Burak'a inanmak zorundayız. Burak, bizim oyuncumuzdur. Zannediyorum milli takımdan döndükten sonra oturup konuşacağız. Gitmek isteme niyetinin olmadığını bize birkaç kez söyledi. Kendisine güveniyoruz. O konuda bir sıkıntı olacağına inanmıyorum" dedi.

Bu arada, Asbaşkan NEvzat Şakar'ın transfer konusunda bugün teknik direktör Şenol Güneş ile bir araya geleceği de öğrenildi.

Muhabir: Selçuk Kılıç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: