Trabzonspor - Medicana Sivasspor Maçının Ardından

Ömür AVCI/ TRABZON, ÜZÜNTÜLÜ VE YARALI DURUMDAYIM Kopmplolordan uzak düşünen biri olduğunu söyleyen Yanal, "Bugün bir futbol maçı izledik. Oyuncularla

Ömür AVCI/ TRABZON, ÜZÜNTÜLÜ VE YARALI DURUMDAYIM
Kopmplolordan uzak düşünen biri olduğunu söyleyen Yanal, "Bugün bir futbol maçı izledik. Oyuncularla bu işin içindeydik. İlk defa mağlup olmuyoruz. Mağlubiyetin bahanesi asla yok. Herkes galip gelecek, herkes kazanacak, baksanız bu takımın kariyerinde galibiyet, mağlubiyet yüzde 60'a 40'dır. Normaldir, kazanmak, kaybetmek. Ama tesadüf bu sene bu takımın başına malesef oldukça fazlasıyla kazanırken ve kaybederken farklı şeyler gelmeye başladı. Ben komplolardan uzak düşünen bir insanım ve uzak düşünmeye de çok dikkat ediyorum. Ama gerçekten emeğinin karşılığı olan hak ettiği futbol sevgisiyle bütünleşmiş bir camianın üzüldüğünü ve yaralandığını hissediyorum. Ben de bu konuda üzüntülü ve yaralı durumdayım. Tüm arkadaşlarım, güçlü bir şekilde önümüze ve yolumuza bakarak saha içinde kalmamız gerektiğini konuştuk yine. Umarım sezon sonuna kadar saha içinde kalıp takımımızla saha içinde mücadele etme gayretinde olacağız” ifadesini kullandı.
Yanal, bir gazetecinin maçın hakeminin oyuna etki edip etmediği yönündeki bir soruya, "Yaptığım açıklamalarda gayet net bir şekilde anlattım. Futbol yetenekleri ve becerileri doğal olanlarla gerçekleştirilir. Beceri ve yeteneklerin olmadığı zorla belli bir alt yapının oluşmadığı bir tarzda bu iş olmaz. Beceri ve yetenek gerekli her kademede. Sanatın, sporun torpili olmaz" diye cevap verdi.
BUGÜN HERKES SAHANIN DIŞINDAYDI
Trabzonspor'un ligde zirve yarışında geriye düşmesi ve Ziraat Türkiye Kupası'ndan da elenmesiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Yanal, şunları söyledi: "Sahanın içinde kalmaya gayret ediyorum. Bunun için kendimi ısrarla, hakikatan çok zorluyorum. Ben teknik direktörüm ve işim sahanın içinde. Sahanın içinde kalma konusunda yine gayretli olacağım. Trabzonspor'un şu anda yaptığı mücadelede, kullandığı oyuncu sayısıyla da elbette bir takım problemleri olabilir. Bu problemler tartışılacaktır. Bugünkü maçta da eksikler, fazlalar mutlaka olacaktır ama bunun önüne geçen çok şey var. Bunun önüne geçenlerle konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Eksiklikler var evet, biz burada 4-1'de mağlup olduk, maçta kazanamadık. Bugün Trabzonspor takımı belki çok aktif pozisyon üretemedi ama oyunun tüm hakimiyeti ve dengeleri bir anda değişti. Bunu sorgulamak lazım, bu ilk değil. Eskişehirspor maçı da buna güzel bir örnekti. Buna benzer maçlar vardı. Ben sahanın içinde kaldım."
Yanal, bir gazetecinin, 'Bugünkü maçta çok saha dışında kalmadınız' sözleri üzerine de, "Bugün maalesef bütün herkes sahanın dışındaydı" ifadesini kullandı.
SERGEN YALÇIN: TUR ATLAMAK ONUR VE GURUR VERİCİ
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Zor bir oyun oldu. 120 dakikalık mücadele kolay değil. Ancak oyuncularımı tebrik ediyorum. 120 dakika boyunca oyun disiplinine sadık kaldılar, iyi mücadele ettiler. Rakibe çok fazla pozisyon vermedik. Yediğimiz goller kendi basit hatalarımızla geldi. Böyle bir deplasmanda Trabzonspor gibi bir rakibe karşı tur atlamak bizim için onur ve gurur verici. Çok çabuk lige adapte olup sıkıntılı bölgeden kurtulmak istiyoruz. Kupada da devam edebildiğimiz yere kadar devam etmek istiyoruz” diye konuştu.
ÖZER'DEN HAKEME TEPKİ
Trabzonsporlu Özer, stadı terkederken basın mensuplarına doğru seslenerek, "Beşiktaş maçında bizi ligden etti. Şimdi geldi bizi burada kupadan etti. Salih'e sarı kart bile gösterilmeyecek pozisyonda kırmızı kart gösterdi. Biz daha neyin mücadelesini veriyoruz" ifadelerini kullandı. Bu arada Sivasspor kalecisi Ertuğrul’a stadyumdan ayrılırken taraftarlar tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz