Trabzonspor, Napoli Karşısında Avantaj Arıyor

Ömür AVCI/TRABZON, GRUPTAN 2'NCİ SIRADA ÇIKTI UEFA Avrupa Ligi’nde Polonya’nın Legia Varşova, Belçika'nın Lokeren ve Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımlarıyla L Grubu’nda mücadele

Ömür AVCI/TRABZON, GRUPTAN 2'NCİ SIRADA ÇIKTI
UEFA Avrupa Ligi’nde Polonya’nın Legia Varşova, Belçika'nın Lokeren ve Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımlarıyla L Grubu’nda mücadele eden Trabzonspor, 15 puan toplayan lider Legia Varşova’nın ardından 10 puanla ikinci sırada yer alarak 2'nci tura yükselme başarısını göstermişti. Grupta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alan bordo mavililer, attığı 8 gole karşı kalesinde 6 gol gördü.
UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme Turu’nda Rusya'nın Rostov takımıyla karşılaşan Trabzonspor, rakibini 2-0 ve 0-0’lık sonuçlarla saf dışı bıraktıktan sonra grupta şu sonuçları aldı:
Metalist Kharkiv-Trabzonspor AVRUPA'DA 120’NCİ MAÇ
Trabzonspor, Napoli maçıyla Avrupa kupalarındaki 120'nci maçına çıkacak. Avrupa arenasında ilk maçını 1976-1977 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda İzlanda'nın Akranes takımıyla yapan Trabzonspor, geride kalan 119 maçta 46 galibiyet, 31 beraberlik ve 42 mağlubiyet alarak başarılı bir performans ortaya koydu. Rakip filelere 158 gol gönderen bordo mavililer, kalesinde yine 158 gol gördü.
Trabzonspor, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde 28, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 karşılaşmaya çıktı. UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar oynadığı 71 maçta 29 galibiyet, 19 beraberlik ve 23 mağlubiyet alan Trabzonspor, attığı 102 gole karşılık kalesinde 94 gol gördü.
MEHMET EKİCİ VE CONSTANT CEZALI
Trabzonspor'da Napoli maçı öncesinde sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu teknik direktör Ersun Yanal'ı düşündürüyor. Napoli maçına antrenmanlarda 14 oyuncuyla hazırlanan Trabzonspor'da, ligde 5 gol 5 asistle takıma büyük katkı yapan ve takımın duran top organizasyonlarının beyni durumunda olan Mehmet Ekici ile tecrübeli oyuncu Kevin Constant, kart cezaları nedeniyle Napoli maçında forma giyemeyecek.
SAKAT ÇOK
Trabzonspor'da ayrıca Belkalem, Yusuf, Waris ve Yatabare de sakatlıkları nedeniyle Napoli maçında kadroda olamayacak. Takımla çalışmalara başlayan kaptan Bosingwa'nın ise kesin durumunun maçtan önce belli olacağı vurgulandı. Teknik direktör Ersun Yanal’ın bu oyuncuyu hem tecrübesi hem de maçın Portekizli hakemiyle iyi diyalog kurması açısından oynatmayı çok istediği belirtildi.
KAPALI GİŞE MAÇ!
Trabzonspor, bu sezonun seyirci rekorunu Napoli maçında kıracak. Napoli maçı için satışa çıkarılan biletler 3 gün önceden tükenirken, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda yaklaşık 22 bin bordo mavili taraftarın takımlarını desteklemesi bekleniyor.
2 YENİ TRANSFER OYNAYAMAYACAK
Trabzonspor'un devre arasında takıma kattığı Aytaç Kara ve Uğur Demirok, UEFA'ya bildirilen listede isimleri olmadığı için kadroda yer alamayacak. Ayrıca Ferhat Yazgan, Mustafa Akbaş ve Deniz Yılmaz da, Napoli maçında listede olmadıkları için forma giyemeyecek.
AVRUPA'DA 10 GOLÜ 9 FARKLI OYUNCU ATTI
Trabzonspor'un bu sezonki Avrupa macerasında attığı 10 golü 9 farklı oyuncu kaydederken, sadece 3'ü forvetler Cardozo, Yatabare ve Waris’ten geldi. Ligde gol sayısını 12’ye çıkaran Cardozo, Avrupa’da sadece ön eleme turundaki Rostov maçında bir gol attı, grup maçlarında golle tanışamadı. Trabzonspor’un bu sezon ön eleme dahil oynadığı 8 maçta attığı 10 golün dağılımı şöyle:
"Constant PORTEKİZLİ HAKEM
Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yarın akşam saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Manuel Jorge Neves Moreira De Sousa yönetecek. Bertino Cunha Miranda ile Alvaro Daniel Carvalho Msequita'nın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Rui Licino Barbosa Mesquita, ilave yardımcı hakemleri ise Carlos Miguel Taborda Xistra ve Marco Bruno Santos Ferreira olacak.
TRABZONSPOR'UN NAPOLİ MAÇI MUHTEMEL 11'İ:
Hakan Arıkan- Bosingwa, Aykut Demir, Medjani, Musa Nizam, Salih Dursun, Soner Aydoğdu, Sefa Yılmaz, Özer Hurmacı, Erkan Zengin, Cardozo
SAKAT: Belkalem, Waris, Yusuf, Yatabare
CEZALI: Mehmet Ekici, Kevin Constant
BİLET FİYATLARI: VIP Özel Tribün 500, VIP Tribün: 100, Kapalı Tribün B-C-F-G Blok: 40, Kapalı Tribün A-D-E-H Blok: 30, Maraton

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: