Trabzonspor, Sezer'in tek taraflı sözleşme feshinin dayanaksız olduğunu savundu

Trabzonspor Kulübü, Olcan Adın’ın transferine karşılık Gaziantepspor’a verileceği bildirilen Sezer Badur’un sözleşmesini tek taraflı feshinin...

Trabzonspor Kulübü, Olcan Adın’ın transferine karşılık Gaziantepspor’a verileceği bildirilen Sezer Badur’un sözleşmesini tek taraflı feshinin dayanaksız olduğunu savundu.
Alacaklarını gerekçe göstererek sözleşmesini tek taraflı feshedip bir süre önce Trabzon’dan ayrılan ve Gaziantep’e verileceği açıklamaları üzerine de ‘sözleşmesinin elinde olduğunu’ açıklayan Sezer’in durumuna ilişkin bordo-mavili kulübün internet sitesinden bir açıklama yapıldı.
Sezer Badur’un 15 Aralık 2011 tarihinde keşide ettiği ve 19 Aralık 2011 tarihinde tebliğ alınan ihtarnameyle sözleşmesini tek taraflı olarak fesh ettiğinin kulübe bildirdiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
“Bununla birlikte Sezer Badur'un fesih bildiriminde dayanak olarak gösterdiği alacağı 16 Aralık 2011 tarihinde -yani henüz tarafımıza bildirim yapılmamışken- ödenmiş ve bu nedenle fesh dayanaksız hale gelmiştir.”
Açıklamada ayrıca, TFF Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 28/1 maddesi gereğince futbolcunun sözleşmesini fesh edebilmesi için öncelikle kulübe bir ihtarname gönderip alacağını talep etmesi, bu ihtarnamenin tebliğinden itibaren otuz gün içinde ödeme yapılmaması durumunda ise ikinci bir ihtarnameyle sözleşmesini fesh etmiş olması gerektiği bilgisine yer verildi.
Sezer Badur’un ise kulübe tek bir ihtarname gönderdiği ve sadece sözleşmesini fesh ettiğini bildirdiği ifade edilen açıklamada, “Bu nedenle kulübümüzce Sezer Badur'un sözleşmesini koruma dönemi içerisinde haksız fesih girişimi dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu nezdinde tazminat ve sportif yaptırım uygulanması talebiyle işlem başlatılmıştır. Bu çerçevede Sezer Badur, yeni sözleşme akdedeceği kulüpte, Trabzonspor'un onayı olmadığı sürece, transfer yasağı ve sporcunun mahkum edilebileceği tazminat dolayısıyla sorumlu olmak gibi sonuçlara katlanmak zorunda kalacaktır." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz