Trabzonspor tad vermiyor

Ligde geçen sezon deplasman maçlarında aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Trabzonspor, bu sezon ise deplasmanlarda aldığı başarısız sonuçlar sonrası şampiyonluk yarışından uzaklaştı. Bordo-mavili takım, bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda henüz galibiyetle tanışamadı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde elendikten sonra gözünü Turkcell Süper Ligi şampiyonluğuna diken Trabzonspor, üst üste aldığı 4 mağlubiyet sonrası lider Galatasaray'ın 14 puan gerisine düştü ve şampiyonluk yarışından iyice uzaklaştı. Geçen sezon dış sahada rakiplerinin korkulu rüyası olan Trabzonspor, bu sezon ise dış sahada kolay lokma oldu. Şampiyon Fenerbahçe'nin ardından ligi 2. sırada bitirmesine rağmen dış sahada daha iyi futbol oynayan ve daha iyi sonuçlar alan Bordo-mavili takım, bu sezon ise ligin 9. haftası geride kalmasına rağmen henüz dış sahada galibiyet ile tanışamadı.

Reklam
Reklam

2004-2005 sezonunda ligin ilk 9. haftasında oynadığı 5 dış saha karşılaşmasından 13 puan çıkartan Trabzonspor, bu yıl ise ligin ilk 9. haftasında deplasmanda oynadığı 5 karşılaşmadan sadece 2 puan çıkartabildi. Geçtiğimiz yılın 12 puan gerisinden giden Bordo-mavili Karadeniz temsilcisi, geçen sezon ligin ilk 9. haftasını 23 puan ile 2. sırada bitirirken, bu yıl ise ligin ilk 9 haftasını 11 puan ile 10. sırada bitirdi. Kötü gidişe bir türlü 'dur' diyemeyen Karadeniz temsilcisi, tarihinde ilk kez üst üste 4. mağlubiyet almış oldu.

Dış sahada henüz galibiyetle tanışamayan Trabzonspor, geçen sezon oynadığı 17 deplasman karşılaşmasından 38 puan toplayarak 2004-2005 sezonunda en iyi dış saha takımı olmuştu.