Trabzonspor Zorlu Virajda

Spor Toto Süper Lig'de aldığı sonuçlarla tarihinin en başarısız sezonlarından birisi geçiren Trabzonspor, yarın sahasında...

Spor Toto Süper Lig'de aldığı sonuçlarla tarihinin en başarısız sezonlarından birisi geçiren Trabzonspor, yarın sahasında Beşiktaş ile hayati bir maça çıkacak.

30 puanla 10. sırada yer alan ve düşme potasıyla arasındaki puan farkı 3’e inen bordo-mavili ekipte, zorlu maç öncesi olağanüstü hal ilan edilmiş durumdu. Olası bir mağlubiyette ligin alt sıralarına kadar düşme riski bulunan Karadeniz ekibinde, yönetim içerisinde de sıra dışı gelişmelerin yaşanabileceği belirtiliyor.

Hafta başında Trabzon’a gelerek teknik heyet ve yönetim kuruluyla bir araya gelen Başkan Sadri Şener de Beşiktaş maçında alınacak olası bir mağlubiyet sonrası radikal kararlar alabileceklerini ifade etmişti.

Reklam
Reklam

Trabzonspor, böylesine zorlu bir atmosferde çıkacağı Beşiktaş maçını kazanarak hem moral bulmak hem de bu sezon 3 büyük rakibiyle oynadığı müsabakalarda ilk galibiyetini almak istiyor. Bu sezon istikrarsız bir grafik çizen bordo - mavililer, ‘3 büyükler’ diye tanımlanan rakiplerinden Fenerbahçe ile ligin 5. haftasında deplasmanda 0-0, 8, hafta yine deplasmanda Beşiktaş ile 1-1, ilk yarının son haftasında ise sahasında Galatasaray ile 0-0 berabere kalmıştı. Karadeniz ekibi, 22. haftada sahasında ise Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup olmuştu.

BEŞİKTAŞ İLE 115. KARŞILAŞMA

Trabzonspor ile Beşiktaş, yarın yapacakları lig maçıyla 115. kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde bordo-mavililerin 2-0 galibiyetiyle başlayan 38 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 114 karşılaşmanın 46'sını Beşiktaş, 42'sini Trabzonspor kazandı. 26 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların 151 golüne, bordo-mavililer 125 golle karşılık verdi.

İki takım arasında ligde oynanan maçlarda ise Trabzonspor’un üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında yapılan 75 lig maçında Trabzonspor 31, Beşiktaş'ın 29 galibiyet aldı. 19 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Ligde Beşiktaş'ın attığı 107 gole, Trabzonspor 88 golle karşılık verdi.

Reklam
Reklam

KADRODA REVİZYON BEKLENİYOR

Trabzonspor’da hafta başında teknik direktör Tolunay Kafkas tarafından süresiz kadro dışı bırakılan Emerson ile takımdan ayrı çalışmalarına karar verilen Janko ve Yasin, Beşiktaş maçının kadrosunda yer almayacak.

Genç teknik adamın, geçtiğimiz haftaki Kasımpaşa maçındaki kadroda da bazı değişiklikler yapacağı öğrenildi. Cezası nedeniyle Kasımpaşa maçında forma giyemeyen Marek Cech’i savunmanın solunda ilk 11’de sahaya sürecek olan Kafkas’ın, son 3 maçta forma şansı tanımadığı Addrian’ı ilk 11’de sahaya sürmesi bekleniyor. Kalede de Onur’un yerine Tolga’ya görev verebileceği belirtilen Kafkas’ın, savunmanda da Bamba’yı görevlendireceği konuşuluyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Maçın 4. hakemi olarak ise Mustafa Öğretmenoğlu görevlendirildi.

Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor: Tolga, Serkan, Giray, Bamba, Cech, Zokora, Colman, Olcan, Alanzinho, Halil ve Henrique.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: