Trabzonspor'da moraller bozuk

TRABZON (İHA) - Süper Lig'de kendi sahasında Galatasaray'a 4-2 mağlup olarak şampiyonluğu kaybeden Trabzonspor'da moraller bozuldu. Bordo-mavililer, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olmalarının ve Türkiye Kupası'nı kazanmalarının kendileri için teselli kaynağı olduğunu söylediler.

Kulüp Başkanı Atay Aktuğ, Galatarasay karşısında istedikleri oyunu sergileyemediklerini, kimsenin yenilgiye mazeret aramaması gerektiğini belirtti. Galatasaray'ın kendilerinden çok daha iyi oynadığını kaydeden Başkan Aktuğ, "Fenerbahçe bir maç kala şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Bütün Fenerbahçe camiasını kutluyorum. Biz Türkiye Kupası'nı aldık ve Şampiyonlar Ligi'ne kaldık. Bu bizim için bir teselli. Sahamızda yenilmek bizi üzüyor. İlk yarının başında Konyaspor'a yenilmiştik. Onu

Reklam
Reklam

ders olarak almıştık. Galatarasaray karşısında alınan bu yenilgiyi de teknik direktörümüz, teknik kadorumuz ve oyuncularımız ders olarak alır" dedi.

Ligi 2. bitirmelerinin de bir başarı olduğunu belirten Başkan Aktuğ, "Şampiyonluk zaten çok zordu. Denizlispor'un Fenerbahçeyi yeneceğini hiç tahmin etmiyordum ve nitekim de öyle oldu. İyiki Fenerbahçe mağlup olmadı. Fenerbahçe yenilse biz de yenemeseydik çok daha kötü olurdu, üzülürdük. Önümüzde Gençlerbirliği maçı var, O maça bakacağız. Hiç olmazsa ligi galibiyetle kapatmak istiyoruz. İnşallah Gençlerbirliği'ni yeneriz ve ligi galibiyetle kapatırız" diye konuştu.

Başkan Atay Aktuğ, Galatasaray'ın sezonun en iyi futbolunu oynadığını da belirterek, "Galatasaray iyi oynadı, ama biz daha fazla gol kaçırdık. Bir takım söylentiler oldu, ama bunlar önemli değil. İki takım sahaya çıkar, futbol sahada oynanır. Sahamızdaki son maçımızı kazanmak istiyorduk ama futbolcularımız iyi motive olamamışlar. Bu da gayet doğal, yenilginin hiçbir mazereti yok. Bir futbol takımı, profesyonel futbolcular ve yöneticiler olarak yenilgiye mazeret aramamamız gerekiyor. Galatasaray fırsatları iyi değerlendirdi" dedi.

Reklam
Reklam

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Ergun Gürsoy'un çok iyi bir Trabzonlu olduğunu belirten Başkan Aktuğ, "Ergun Gürsoy çok iyi bir Trabzonludur, ama Galatasaray'ın yöneticisidir. Elbetteki Galatasaray oynayacak. Yani oynamayacak mı?, Trabzonspor oynamıyor mu? Ligdeki her takım oynuyor, Galatasaray da oynadı ve sahadan galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor olarak kendi oyunumuzu oynayabilseydik Galatasaray'ı buradan çok açık farkla yenerek yollardık. Ama kendi oyunumuzu oynayamadık. Mazeret aramıyoruz basın da yenilgiye mazeret aramasın" ifadelerini kullandı.