Trabzonspor'da, Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu Da Adaylığını Açıkladı

Trabzonspor'da bu ayın sonunda yapılacak olan olağanüstü genel kurul öncesi adaylar arasında ismi geçen Prof....

Trabzonspor'da bu ayın sonunda yapılacak olan olağanüstü genel kurul öncesi adaylar arasında ismi geçen Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu, yönetime talip olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Kulaçoğlu, Zorlu Grand Otel'de düzenlediği basın toplantısında, sadece Trabzonspor’un güzel günleri için değil, Türk futbolunun aydınlık geleceği için başkanlığa aday olduğunu belirtti.

Trabzonspor geçmişinin büyük başarılarla dolu olduğuna değinen Kulaçoğlu, “Bu başarılar bizim ölçeğimizdeki benzeri bir kentin üretemeyeceği büyük payeler. Bunların Trabzonsporluluk kültürümüzden gelen, gelenek ve yetenekle ve hep birlikte elele vererek başardık. Bu başarılarda katkısı olanlara teşekküre borç biliyoruz. Elbette Trabzonspor başarılar dışında da çok zor dönemler geçirdi. Bu dönemleri de kenetlenerek aştık.” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında şike sürecine de değinen Kulaçoğlu, "Bu süreçte Trabzonspor’u hem hakkı gasp edildi, hem de maddi, manevi zarara uğradı, hem de şampiyon kadrosu dağıldı." diyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bunun sonucunda yaşanan inanç ve enerji kaybı şimdi büyük bir restorasyonu, yaşam desteği olacak büyük bir iyileştirme operasyonunu zorunlu hale getirdi. Bu kadar çeşitli ve büyük sorunların altından kalkmak da ancak çok uyumlu, çok iyi planla gelmiş ve çok ama çok çalışan bir ekiple mümkün olabilir."

“EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİSİ SAMİMİYETSİZLİK”

Prof. Dr. Kulaçoğlu, Trabzonspor kurumsallaşma yolunda önemli mesafeler alsa da bugün önemli eksiklerinin de olduğuna dikkat çekti. ‘Trabzonspor’da her şeyi yıkıp baştan yapacağız’ diye bir söyleme gerek olmadığını ifade eden Kulaçoğlu, “Birçok yapılmış şeyler var. O yapılmışlar için teşekkür etmek, daha sonra bunları tamama erdirmek gerekiyor. Biz bunun için yola çıktık.” ifadelerini kullandı.

Bu yolda Trabzonspor’un her şeyden önce samimiyete ihtiyacı olduğunun altını çizen Kulaçoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Trabzonspor’un en büyük sorunlarından birisi samimiyetsizlik maalesef. Çalışkanlık, iyi temsil, kurum yararının gözetilmesi ve en önemlisi şeffaflık gerekiyor. Trabzonspor taraftarının ve Türk futbol kamuoyunun Trabzonspor’dan beklediği şeylerden biri de mali şeffaflık. Trabzonspor’un mali şeffaflığı ve bu konuda yapacağı çalışmalar Türk futbolunun da önünü açacaktır. Trabzonspor nasıl bir ihtilal yaparak Anadolu kulüplerinin önünü açtıysa, ikinci ihtilalini de Türk futbolunun aydınlanması ve temizlenmesi için yapmak zorundadır. Biz ekibimizle bunu yapacağımızı taahhüt ediyoruz.”

Trabzonspor için en kolay bulunan şeyin para, zor olanın ise o paranın iyi kullanılmak olduğunu savunan Kulaçoğlu, "Trabzonspor camiası zaman zaman içinde bulunduğu mücadelenin sadece bir maddi güç mücadelesi olduğunu düşünüyor ama yanılıyor. Bu nedenlerle yaptığı seçimlerle de hedeflerinin gerisine düşüyor, geleceği yere gelemiyor. Çünkü eğer aklımız varsa ve o aklı kullanacaksak, o kulvara rakiplerimizin güçlü yanlarını değil, kendi özelliklerimizi taşımak zorundayız." dedi.

Reklam
Reklam

Tüm bu hedefler için kendi sahasında uzman bir ekiple yola çıktıklarını anlatan Kulaçoğlu, kısa vadede zorluklarla mücadele, orta vadede ülke çapında giderek artan sempati ve saygı, uzun vadede de sürdürülebilir başarılar taahhüt ettiklerini sözlerine ekledi.

Trabzonspor başkanlığı için şuana kadar İbrahim Hacıosmanoğlu, Muahmmer Usta , Hakan Kulaçoğlu ve Emre Aksoy adaylıklarını resmen açıklayan isimler oldu. Aday olduğunu belirten ve hazırlıklarını sürdüren Metin Aksoy'un da bu hafta içerisinde düzenleyeceği basın toplantısı ile yönetime talip olduğunu deklara edeceği belirtiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: