Trabzonspor'da şampiyonluğun yolu Fenerbahçe'yi yenmekten geçiyor

Şike süreci nedeniyle aralarındaki rekabet farklı bir boyut kazanan Trabzonspor ile Fenerbahçe, Süper Lig’in 33....

Şike süreci nedeniyle aralarındaki rekabet farklı bir boyut kazanan Trabzonspor ile Fenerbahçe, Süper Lig’in 33. haftasında yarın akşam Trabzon’da karşı karşıya gelecek.

Müsabaka iki takım için de hem prestij hem de şampiyonluk yarışı açısından büyük önem arz ediyor. Rakibiyle sezonun en kritik maçını oynayacak olan Trabzonspor, şampiyonluk tartışması yaşadığı rakibini yenerek hem ilk yarının rövanşını almak, hem de camiasını sevindirmek istiyor. Ligde 54 puanla Galatasaray’ın 17, Fenerbahçe’nin ise 10 puan gerisinde 3. sırada yer alan Karadeniz ekibi, ezeli rakibi karşısında elde edeceği galibiyetle Süper Final maçları öncesi zirveye bir adım daha yaklaşmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Trabzonspor, zorlu maçın hazırlıklarını akşam saatlerinde yapacağı idmanla tamamlayarak maç saatini beklemeye başlayacak. Bordo - mavili ekipte cezalı Zokora dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Sakıtlıkları devam eden Vittek ve Sercan da maç kadrosuna alınmayacak isimler arasında. Teknik Direktör Şenol Güneş’in tecrübeli oyuncunun yokluğunda genç isim Aykut’a görev vermesi bekleniyor.

Spor Toto Süper Final öncesi şampiyonluk iddiaları için Fenerbahçe maçının ayrı bir önem arz ettiğini belirten teknik direktör Güneş, bu maçı kazanarak lig yarışında yeniden varolmak istediklerini söyledi. Bu maça da diğer maçlara hazırlandıkları gibi hazırlandıklarını anlatan Güneş, şunları söyledi:

“Belki yaşanan gelişmelerden dolayı farklı bir boyuta taşındı ama bizim için diğer derbilerden bir farkı yok. Kazanırsak lig yarışında umutlarımızı arttırırız. Bu nedenle taraftarımız önündeki müsabakayı kazanmak istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz de var.”

Tecrübeli teknik adam, bordo-mavili taraftarlardan da sabırla takımlarını desteklemelerini istedi.

Reklam
Reklam

EZELİ RAKEBETTE 106 RANDEVU

Trabzonspor ile Fenerbahçe, 13 Şubat 1974 tarihinde, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan rekabette yarınki maçla 106. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında bu zamana kadar oynanan maçlarda bordo - mavililerin 37, sarı - lavicerli takımın ise 40 galibiyeti bulunuyor. 28 maçta ise eşitliği bozan taraf olmadı. Fenerbahçe’nin attığı 127 gole Trabzonspor 124 golle cevap verdi.

İki takım arasında ligde oynanan müsabakalarda ise Trabzonspor 22, Fenerbahçe’nin ise 30 galibiyet elde etti. 23 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe'nin ligdeki 97 golüne, Trabzonspor 83 golle cevap verdi.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Fenerbahçe 1 - 0 kazanmıştı.

TÜM CAMİADA ÖZEL HAZIRLIK

Özellikle prestij açısından bu maça büyük önem veren bordo - mavili camiada zorlu müsabakaya herkes farklı hazırlanıyor. Teknik heyet ve futbolcular sahadaki tüm planlarını galibiyet üzerine yaparken, bordo - mavili taraftarlar da tezahüratları ile Avni Aker’i yerine çevirmeyi ve tezahüratlarıyla da rakiplerine dar etmeyi planlıyor.

Reklam
Reklam

Biletlerin tamamının tükendiği müsabakada Trabzonsporlu taraftarlar, şike sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili de rakiplerini protestoya hazırlanıyor. Bordo - mavili taraftarlar bu doğrultuda maçın 34. dakikasında atletlerini sahaya atmaya hazırlanıyor.

Trabzonspor yönetimi ise takımın ceza sanırında olmasından dolayı bordo - mavili taraftarları dikkatli olmaya davet etti. Yönetim, özellikle sahaya yabancı madde atılmaması ve küfürlü tezahürat yapılmamasını istedi. Maç boyunca takımlarını desteklemeleri istenen bordo-mavili taraftarlardan, olası provokasyonlara karşı da uyanık olunması istendi.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Avni Aker Stadı’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak olan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Kemal Yılmaz yapacak.

Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor; Tolga, Serkan, Giray, Mustafa Celustka, Aykut, Colman, Volkan, Alanzinho, Olcan ve Burak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: