Trabzonspor’da Sular Durulmuyor

Bu sezon ligde bir türlü istikrar yakalayamayan Trabzonspor’da sular durulmuyor. Şenol Güneş’in istifasının ardından apar...

Bu sezon ligde bir türlü istikrar yakalayamayan Trabzonspor’da sular durulmuyor. Şenol Güneş’in istifasının ardından apar topar göreve getirilen genç teknik adam Tolunay Kafkas’ın da çare olmadığı bordo-mavili ekip, adeta ‘bir var bir yok’u oynuyor.

Şenol Güneş döneminde ligde üst üste 2 maç kazanma başarısını bir kez gösteren Karadeniz ekibi, Kafkas yönetiminde ise üst üste 2 maç kazanamadı. Alınan bu istikrarsız sonuçlar nedeniyle de bordo-mavili ekip, adeta demir attığı alt sıralardan da bir türlü uzaklaşamazken, ortaya çıkan tablo camianın sabrını taşırdı.

Reklam
Reklam

Ligdeki 3 haftalık 3 puan özlemine 27. haftaki 2-0’lık Medical Park Antalyaspor galibiyetiyle son veren Trabzonspor, gelecek adına biraz olsun umutlanmıştı. Ligde kritik bir sürece giren bordo-mavililer, o galibiyetin verdiği moralle Akhisar Belediyespor ve Orduspor maçlarını kazanarak tehlikeli bölgeden uzaklaşmayı hesaplıyordu. Bu hedefle Akhisar deplasmanına giden Karadeniz ekibi, düşme hattındaki rakibine boyun eğdi.

Şok yenilgi sonrası camiada yönetim, teknik heyet ve futbolculara yönelik tepkiler hat safhaya ulaştı. Protestolar karşısında iyice bunalan Başkan Sadri Şener, istifa sinyali verdi. Bugün yönetim ve ailesi ile bir değerlendirme yapacak olan Şener’in kararını netleştireceği kaydedildi. Ancak ligde son haftalara girilmesinden dolayı Şener’in ‘bırakıp kaçtı’ eleştirilerine muhatap olmamak için görevine devam edeceği, fakat daha olumlu bakmadığını açıkladığı mayıs ayında olağanüstü genel kurul kararı alabileceği iddia ediliyor.

Trabzonspor’da eleştirilerin odağına yönetim oturtulurken, teknik direktör Tolunay Kafkas’a olan güvende sarsıldı. Şenol Güneş’in istifasının ardından göreve getirilen genç teknik adam da, bordo-mavili takımdaki çöküşe çare olamadı. 19. haftada Sanica Boru Elazığspor karşısında yaşanan mağlubiyet sonrası Güneş’in istifası ile boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan Kafkas, büyük umutlarla geldiği bordo-mavili ekibe ilaç olamadı. Trabzonspor, Kafkas yönetiminde çıktığı 9 lig maçında sahadan 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı. 9 maçta ancak 10 puan toplayabilen Karadeniz ekibi, 34 puanla 12. sıraya kadar geriledi.

Reklam
Reklam

ZORLU MAÇLAR BEKLİYOR

Düşme potasındaki takımlarla arasındaki puan farkı 5 olan Trabzonspor’u kalan 6 haftada birbirinden zorlu maçlar bekliyor. Bu hafta sahasında 29 puanla düşme potasında yer alan bir diğer Karadeniz takımı Orduspor’u ağırlayacak olan bordo-mavililer, ardından da Eskişehir deplasmanına gidecek.

Bir sonraki hafta Gençlerbirliği ile sahasında karşılayacak olan Trabzonspor, ardından da yine ligin dişli ekiplerinden Kayserisyor’a misafir olacak. 33. haftada da yine alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren İstanbul B.Belediyespor’u ağırlayacak olan bordo-mavililer, son haftada ise şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray’ı konuğu olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: