Trabzonspor'da Yeni Yönetimin Görev Süresi 2 Yıl Uzatıldı

Trabzonspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu’nun ilk günü sona erdi. Yeni seçilecek yönetim kurulunun görev süresinin...

Trabzonspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu’nun ilk günü sona erdi. Yeni seçilecek yönetim kurulunun görev süresinin uzatılmasıyla ilgili tüzük değişikliği uzun tartışmaların ardından kabul edildi. Önergenin kabulüyle, bordo-mavili kulübün aralık ayında yapılması gereken olağan genel kurulu iptal edilmiş ve yeni seçilecek yönetimin görev süresi 2 yıl uzatılmış oldu.

19 Mayıs Spor Salonu'nda yapılan genel kurul, bordo-mavili kulübün genel sekreteri Hasan Yener’in konuşması ve ardından genel kurul divanının seçilmesiyle başladı. Başkanlığına Suat Hacısalihoğlu'nun seçildiği genel kurul divan kurulu Sezer Bahadır, Salih Aladağ, Mustafa Emral ve Ali Makul'den oluştu. Kulüp idari ve mali raporlarının okunmasının ardından ise bazı üyeler söz alarak görülerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Denetleme Kurulu raporlarını okuyan kurul başkanı Mahmut Ören, 30 Nisan 2013 tarihi itibariyle kulübün 152 milyon 9 bin 626 lira kısa vadeli, 23 milyon 642 bin 915 lira uzun vadeli olmak üzere toplam borcunun 175 milyon 652 bin 541 lira olduğunu açıkladı. Başkan Sadri Şener’in konuşmasının ardından da mevcut yönetim kurulunun idari ve mali açıdan oy çokluğuyla ibra edildi.

Genel kurulun ilk günün son bölümünde yeni seçilecek yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye dayalı geçici bir maddenin ilave edilmesi üyelerin oyuna sunuldu.

Açık oylama usulüyle yapılan sayım sonrası divan başkanı Suat Hacısalihoğlu, evet oylarının 3’te 2 çoğunluğu sağlandığı için önergenin kabul edildiğini açıkladı. Önergeyi destekleyenler bu açıklama ile sevinirken, karşı çıkanlar itirazlarını dile getirdi. Başkan Hacısalihoğlu, bir süre sonra yaptığı ikinci bir açıklamada ise kararsızları da dikkate aldıklarında yeterli çoğunluğun sağlanamadığı gerekçesiyle önergenin reddedildiğini ifade etti.

Her iki karar sonrasında da divan üyeleri ile delegeler arasında sert tartışmalar yaşandı. Oturuma yaklaşık yarım saat ara veren divan başkanlık heyeti, kendi aralarında ve hukukçularla yaptıkları değerlendirmenin ardından son kararını açıkladı.

Reklam
Reklam

Divan başkanı Hacısalihoğlu, salonda hazır bulunan bin 170 delegenin 588’inin önerge lehinde, 269’nun ise aleyhinde oy kullandığını tekrarladı. Oylamaya katılanlar üzerinden hesaplama yaptıklarını ifade eden Hacisalihoğlu, oya sunulan ‘yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir' yönündeki değişikliğin 3’de 2 çoğunluk sağlanmasıyla kabul edildiğini ilan etti.

Bu kararla, yarın yapılacak seçimlerde göreve gelecek olan yönetim kurulu, normal şartlarda 2 yıl 7 ay görevde kalmış olacak. Trabzonspor’un bir sonraki olağan genel kurulu 2015 yılının aralık ayında yapılacak.

Olağanüstü genel kurulda yarın İbrahim Hacıosmanoğlu, Metin Atasoy, Muharrem Usta, Emre Aksoy ve Hakan Kulaçoğlu kulüp başkanlığı için yarışacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz